avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare act vanzare-cumparare

Actul de vanzare-cumparare are inserat faptul ca, cumparatorul lucreaza la intreprinderea x si e casatorit cu y.( act vechi din 1985)
Comform certificatului de casatorie cumparatorul s-a casatorit in 1986.
La rubrica semnatura cumparatorului exista doar semnatura sotului. In rest sotia nu mai este mentionata nicaieri in act.
Ciudat faptul ca, sotia este trecuta pe numele cumparatorului ca si cand ar fi fost casatorita. Sotia avand alt nume la acea data (numele de fata)

Problema ar fi: cumparatorul nu are copii.
Sotia are copii din alta casatorie.

Sa spunem ca imobilul ar fi bun propiu dobandit dinaintea casatoriei.
In acest moment: cei doi ,cumparatorul si sotia acestuia sunt decedati.
Copii sotiei,din alta casatorie cer mostenire.
Defunctul a facut un testament .

La data cand defunctul a cumparat imobilul, acesta era casatorit ,in divort,nu se pronuntase hotarare.
Prin urmare banuiesc ca dreptul la mostenire pe partea sotiei defunctului nu il au copii vitregi ci sotia cu care acesta era in divort,sau copii acesteia din alte casatori.

Inca o ciudatenie ar fi ca, am scos certificat fiscal in care este mentionata si sotia cu 50%.

Dvs. ce spuneti ?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
dorinantik, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorinantik , utilizator 15:57, 29 Iulie 2016
In primul rand imi cer scuze, nu am dorit sa fiu ironica ci sa va arat ca, incercand sa invatati dv. drept ca sa fie mai ieftin, puteti pierde o parte din apartament!!
O consultatie si o analiza dosar cred ca pot fi mai ieftine decat cam 50% presupusa cota a vreunei sotii. :D Atata tot. Nu am dorit vreo jignire.

Totusi, revin cu sfatul acela, tot fara vreo tenta ironica: nu mai invatati drept pentru ca sunteti pe cale sa anulati actul de proprietate a celui care va lasa mostenirea. In acest caz veti cheltui o caruta de bani pe proces, veti pierde (sper, spre binele dv., ca nu veti gasi mostenitorii vanzatorului) si veti fi in acelasi punct.
Daca doamne-fereste castigati, atunci apartamentul nu ar mai fi fost al mortului, deci nu ati mai avea ce mosteni. Nulitate absoluta inseamna ca actul ala nu produce niciun efect, deci mortul nu a cumparat niciodata valabil, deci nu aveti ce mosteni!
Cu alte cuvinte, va dati cu stangul in dreptul, va lasati singur fara apartament.

Mergeti la un avocat cu toate actele la dv., nu aveti ce face cu copii de pe la judecatorii...
Sau poate a chemat notarul acasa duminica. :)
De ce nu? A vazut a doua sotie locuind acolo, asa ca nu si-a mai pus intrebari.
Desi, prin 1985 se mai muncea nu numai sambata (intreaga zi), ci si duminica (cu program redus).
Da, si la cunostintele mele de maturator gandesc la fel. Dar numele acelui gunoi de notar ar trebui facut public, sa nu se mai friga si alti semeni.
despre morti numai de bine, e decedat notarul
iata ca am rezolvat situatia la un notar destupat la minte care analizand actele si operand verificari in registrele de stare civila precum si la arhiva notarilor publici a emis o incheiere de rectificare ce va insoti actul pretutindeni . A constatat eroare materiala cu privire la aspectul numelui sotiei care nu-l detinea in acel moment precum si faptul ca nu erau inca casatoriti.
Rectific data autentificarii actului era 24 dec.1985 iar casatoria a avut loc la 22 dec 1986

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare fără date de identitate avem un act de vanzare ... Antik Antik Act de vanzare fără date de identitate Avem un act de vanzare încheiat în anul 1985 între EZ vanzator și BD cumpărător. În acest act este trecut ... (vezi toată discuția)
Urgent claudia22 claudia22 Am o problema destul de grava privind succesiunea.O persoana care a decedat acum 5 ani a cumparat un apartament in 1993 in care este trecuta atat in contractul ... (vezi toată discuția)
Succesiune/cote parti/divort. mars_on_line mars_on_line Buna ziua, in urma decesului unuia dintre parinti, divortati in 1975, cu o casa construita in timpul scurtei casatorii, poate veni sotul supravietuitor la masa ... (vezi toată discuția)