avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social

Buna dimineata,

este vorba de un SRL cu mai multi asociati.
Dorim sa majoram capitalul social printr-o conversie a unei creante pe care unul dintre asociati o are asupra societatii (societatea va fi "iertata" de aceasta datorie).

Este posibil?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 02:07, 9 Octombrie 2010
sigur ca da, aveti nevoie insa de o expertiza contabila care sa ateste ca s-a facut imprumutul, apoi sa mergeti la registrul comertului cu hotarare AGA , act aditional la statut, statutul actualizat anexa de semne , copie contract imprumurt....si taxele la registru....
Pe langa acetea este posibil sa va solicite si o nota contabila, e bine sa o aveti pregatita.

Daca se face hotararea AGA nu mai este nevoie si de act aditional se va actualiza actul constitutiv.
Va multumesc.
Ma nedumereste ceea ce am citit pe site-ul ONRC la documente necesare "majorare capital social":
4. Raportul de evaluare întocmit de expertul desemnat de directorul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoana sau persoanele desemnate (original);

Cum se va face numirea acestui expert?
Care este diferenta intre nota contabila si aceasta expertiza?
Evaluarea si nota contabila suznt facute de un expert contabil. Se poate sa va mai ceara si dovada ca expertul plateste taxe.
cip200 a scris:

Se poate sa va mai ceara si dovada ca expertul plateste taxe.


????
Ce fel de taxe? (daca e vorba de taxe "ale expertului" = aferente "functionarii sale", mi se pare absurd) (daca e vorba de taxele aferente inregistrarii la registru a mentiuni societatii, fireste ca firma va plati si prezenta dovezi)

Alte discuții în legătură

Majorarea capital social din cont 455 - aport asociat ContSters51068 ContSters51068 Stie cineva cum se face majorarea din cont 455 ? Se mai poate face act aditional si raport expert contabil? Se mai accepta? Auzisem ca in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Capital social srl carmen.rusz carmen.rusz Care este cadrul legal de majorare capital social prin includere de inca un asociat (vezi toată discuția)
Inregistrare majorare de capital social prin conversia imprumutului herculeroco herculeroco Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. ... (vezi toată discuția)