Pana la urma din cati avocati sunt pe acest forum,nu m-a lamurit nimeni concret ce pot face sa scap de aceasta firma si de acest asociat.Mentionez ca nu ii pot cesiona partile mele sociale pentru ca el nu mai are dreptul de a fi administrator,probabil avand ceva antecedente de la firmele lui anterioare.
Art. 224 din Legea nr. 31/1990 dispune că societatea cu răspundere limitată se dizolvă dacă datorită falimentului, incapacităţii, excluderii, retragerii sau decesului unuia dintre asociaţi, numărul asociaţilor s-a redus la unul singur. Nu stiu ce ati stabilit in hotararea AGA de dizolvare ca temei, dar cred ca puteati invoca retragerea ca si asociat. Daca asa ati facut, e un prim pas bun. de la data inregistrarii hotararii in cauza la ORC retragerea este efectiva si in consecinta nu mai raspundeti pentru actele si faptele de administrare ale celuilat asociat.
Retragerea din asociatie reprezinta iesirea voluntara a unui asociat din societate, cu efectul incetarii calitatii de asociat a acestuia. Retragerea poate fi conventionala sau judiciara, dupa cum se realizeaza acordul celorlalti asociati. Daca nu se realizeaza, asociatul este obligat sa se adreseze cu o cerere de retragere tribunalului, pentru motive temeinice, spre exemplu in cazurile prevazute in actul constitutiv, acordul celorlalti asociati. Daca prin actul constitutiv nu s-au prevazut cazurile de retragere a unui asociat, retragerea poate avea loc cu acordul celorlalti asociati. Asociatul care doreste sa se retraga trebuie sa adreseze societatii o cerere in acest sens, care trebuie aprobata de toti ceilalti asociati, in mod normal, printr-o hotarare a Adunarii Generale.
Calea judiciara presupune ca prin hotararea tribunalului, in cazul in care nu exista prevederi in actul constitutiv cu privire la retragere sau cand nu se realizeaza acordul unanim al celorlalti asociati, asociatul se poate retrage din "motive temeinice". Motivele trebuie apreciate de tribunal. Acestea pot fi de natura personala sau motive obiective ce tin de neintelegeri in conducerea societatii. In cazul unei societati constituite numai din doi asociati, retragerea unuia dintre asociati conduce la dizolvarea acesteia. Daca asociatul ramas hotaraste continuarea existentei societatii sub forma unui SRL cu asociat unic, retragerea unui asociat nu are ca efect dizolvarea .