avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoana care lucreaza cu timp partial - 4 ore/zi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoana care lucreaza cu timp partial - 4 ore/zi are dreptul la un numãr de zile de concediu de odihna redus la jumatate fata de cei care lucreaza cu norma intreaga - 8 ore/zi?

O persoana care lucreaza cu timp partial - 4 ore/zi are dreptul la un număr de zile de concediu de odihna redus la jumatate fata de cei care lucreaza cu norma intreaga - 8 ore/zi? Plus alte drepturi ce revin ca persoana incadrata la jumatate de norma si gradul 3 de invaliditate.Va rog ca in temeiul legilor care sunt in vigoare,articolele si aliniatele sa imi fie aduse spre cunostinta,in termen cat mai scurt.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:27, 29 Noiembrie 2007
Concediul de odihna se acorda integral ( ziua de CO se considera a fi de 4 ore, nu de 8, deci....aveti acelasi nr de zile ca un salariat cu norma intreaga).
In rest....:
Codul Muncii : Art. 103. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.





Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
tana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediul de odihna acordat angajatilor part time tedissprest tedissprest in situatia unui contract de munca de 4 ore pe zi, cate zile minim de concediu poate avea angajatulin decursul unui an? (vezi toată discuția)