avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face

Mama mea amostenit de la parintii ei un teren pentru constructie.Acest teren vrea sa-l doneze surorii mele.Eu fiind plecata din tara spune ca nu am nevoie.Parintii mei au fost casatoriti 28 ani. In urma cu cinci ani tata a decedat.Poate avea drept din acest teren tatal meu?Pot mosteni parte dupa tata?Mama poate dona tot terenul surori mele?Dupa moartea tatalui nu s-a dezbatut mostenirea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:45, 2 Decembrie 2007
Fiind dobandit prin mostenire de la parinti, terenul in cauza este bun propriu al mamei si nu intra, nici macar in parte, in masa succesorala ramasa de pe urma tatalui. Mama poate dispune de acest bun.
Multumesc pentru raspuns!
Cum dupa aproape treizeci de ani de casatorie tata nu poate avea parte din mostenirea mamei de la parintii ei???:((:((:((:((:((:((
Corect.
Pe de alta parte, daca mama nu iti face si tie vreo donatia in valoare egala, daca bunurile ramase dupa ea la decesul acesteia nu au valoare mai mare decat acel teren... poti sa "desfaci" acea donatie atunci, la dezbaterea mostenirii dupa mama ta.
Dreptul romanesc incearca sa nu lase sa fie avantajati unii copii in dauna altora.
Dar... depinde si de valoarea bunurilor care vor ramane dupa mama, in cazul asta.
Mostenirile si donatiile sunt drepturi personale. Ca toate drepturile personale nu sunt si ale sotului/sotiei, indiferent de durata casniciei.
1.Terenul mostenit nu intra in masa succesorala ,fiind bun propriu, mama dispune de el dupa bunul plac.
2.Mama poate face donatie surorii dvs.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2007
Etna, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun comun sau bun propriu la mostenire mvali mvali Buna ziua, Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat acum 17 ani Mama in timpul casatoriei a dobandit casa si teren de la parinti prin mostenire. Tata doar a ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)