avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun comun sau bun propriu la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun comun sau bun propriu la mostenire

Buna ziua,
Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat acum 17 ani
Mama in timpul casatoriei a dobandit casa si teren de la parinti prin mostenire. Tata doar a stat la acea adresa fara a aduce imbunatatiri. Tata mai are un copil din o casatorie anterioara.
Intrebarea este.. la dezbaterea mostenirii tatalui intra si casa, terenul dobandit de mama in timpul casatoriei, ceea ce ar insemna ca fiul din casatoria anterioara a tatalui sa primasca parte din bunul mamei noaste?
Casatoria tatalui cu mama noastra a durat 17 ani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:20, 28 Septembrie 2013
Daca bunurile sunt dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii ale mamei, chiar daca le-a dobandit in timpul casatoriei. Bunurile primite prin mostenire sau donatie sunt considerate bunuri proprii deoarece sunt dobandite in considerarea calitatii persoanei.
Inseamna ca nu vor intra la masa succesorala a tatalui corect?
In cazul in care nu exista.. nimic la masa succesorala ce se intampla?
Multumesc
Inseamna ca nu e nimic de mostenit, nu aveti ce sa dezbateti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)