avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... progam de lucru nerespectat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

progam de lucru nerespectat?

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca este corect sa mi se schimbe programul de lucru(schimbul 2 plus week-end-urile) in momentul detasarii mele la un alt angajator( pt. 12 luni), in conditiile in care eu am semnat contractul de munca pt. 8ore/zi, 5 zile/sapt.(8-16), program care se respecta!!! mentionez ca lucrez la stat si vreau sa stiu ce pot face in aceasta situatie, deoarece mi-a dat peste cap tot programul de familie( copii de dus si de adus de la sc. si gradi.). multumesc.
p.s. trebuia sa primesc o noua fisa a postului? nu o am de la momentul detasarii( 01.07.2010).
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 12:48, 22 Septembrie 2010
Buna ziua !
CIM incheiat legal reprezinta "legea partilor" .
Conform Codului muncii art. 42 (2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
de asemenea la art. 45 Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului. .
multumesc pt. raspuns. totusi, fisa postului nu mai corespunde aproape deloc, iar nemultumirea mea cea mai mare este cea legata de program. deci, ce pot sa fac?
daca are vreo importanta, nici nu am semnat decizia de detasare!!! ce pot face legal? este corecta aceasta diferenta de program si de sarcini de serviciu?
astept cu nerabdare si va multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
cam cum trebuie sa arate una?:)
unde la ITM? la juridic sau unde?
multumesc.
va rog sa-mi raspundeti la aceste nelamuriri...
revin si cu precizarea ca nu stiu daca mi se da o alta fisa a postului, diferita de cea initiala, ce pot face? pt. ca nu sunt de acord din start deoarece este diferita de cea de la angajare. dar cu programul, am vreun castig de cauza?!?
va multumesc si astept un raspuns clar si amanuntit, daca se poate...

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta sefa nadia_odagiu nadia_odagiu Speta: X a fost angajata cu CM la un magazin. Intr-o zi a fost sunata si \"rugata\" sa nu mai vina la servicu 1 saptamana, ceea ce ar fi fost considerat un fel ... (vezi toată discuția)
Modalitati de recuperare salarii Monaserban Monaserban Nu am mai primit salariul de doua luni si jumatate. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez. Carei autoritati trebuie sa ma adresez. Am vreo sansa ... (vezi toată discuția)
Conflict munca iotza12 iotza12 cine ma ajuta sa fac o sesizare catre itm ca am lucrat un an si nu mi s-a inregistrat contractul de munca si nici nu am primit salariul pe o perioada de sapte ... (vezi toată discuția)