Sunt mama unei fetite de 7 luni care se vede nevoita sa o creasca singura.Tatal ei, care nu a fost sotul meu-deci e un copil nascut in afara casatoriei, desi detine multe propietati:in special terenuri, o vila, un apartament,o masina de teren si motocicleta, nu are nici o sursa de venit, respectiv salariu, firma sau spatii inchiriate pe numele lui.Desi...cheltuielile cu impozitele,asigurarile sau intretinerea acestora sunt convinsa ca sunt destul de costisitoare, el le suporta din ce mai are pus de-o parte, din banii pe care i-a recuperat de la cei pe care candva,cand a avut ff multi bani i-a ajutat...si vanzand din motocicletele sale.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- in cazul in care eu il voi da in judecata pentru plata pensiei alimentare, aceasta se va stabili tinand cont ca el nu are venituri stabile ,pentru salariul minim brut pe economie?
- un avocat va cere de la sine o hartie de la instanta cu care vom putea merge la toate administratiile finaciare sa cerem dovada propietatilor lui...sau acest lucru va trebui eu sa il propun....pt ca am auzit ca de multe ori avocatii incearca doar sa-ti ia banii...si sustin ca ,,doar instanta a hotarat asa;'',fara insa a incerca toate tertipurile legale;
-iar in cazul in care venim cu dovada proprietatilor lui...cum s eva stabili procentul pensiei alimentare: din valoarea bunurilor detinute sau din valoarea cheltuielilor de intretinere a acestora?
MULTUMESC!
pensia de intretinere se stabileste din valoarea veniturilor tatalui, venituri cu caracter de continuitate, nu din valoarea proprietatilor sau a cheltuielilor pe care acesta este obligat sa le faca; in cazul d-voastra din venitul minim net pe economie. Avocatul poate sa solicite instantei numai emiterea unei adrese la ITM, ptr. a se verifica daca are contract de munca sau la locul de munca daca acesta este cunoscut ptr. a se comunica veniturile tatalui. Instanta nu este interesata de proprietatile pe care le are paratul, astfel incat un avocat nici nu-si poate permite sa formuleze o asemenea cerere completului de judecata.
avocat Cristina Popescu
Pentru a putea obtine o pensie de la tatal minorului in primul rand este necesar ca acesta sa figureze ca tata in certificatul de nastere al acestuia.
Daca tatal nu realizeaza venituri adica nu este incadrat in munca cu forme legale, nu va putea fi obligat la plata pensiei de intretinere decat in raport de venitul minim pe economie, neavand nici o relevanta daca acesta are una sau mai multe proprietati.
Acest din urma aspect cu mai mult imobile in proprietate va poate ajuta insa in situatia in care acesta nu va plati pensia stabilita conform hotararii instantei si veti putea proceda la executarea silita a acestuia ( desigur cand se vor strange sa spunem cateva luni de debit neachitat).
din pacate pt dvs pensia va fi stabilita din veniturile fixe lunare ale tatalui minore.cum nu are, pensia va fi calculata la salariul minim pe economie.
Pensie alimentara
roxi13
Care este venitul care se ia in calcul la stabilirea pensiei alimentare? Cel brut sau cel net? Fostul meu sot nu imi spune niciodata ce salariu are, ii ... (vezi toată discuția)