Buna ziua
Problema este in felul urmator:
Am facut un contract de intretine cu tatal meu in urma cu trei ani din cauza ca acesta era bolnav ca dupa un an de la aceasta sa decedeze. As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac pentru ca contractul sa devina cu unic proprietar sa ramana doar pe mine ca titular.
Daca tatal Dv. a fost unicul proprietar al bunurilor pe care vi le-a instrainat in contraprestatia intretinerii pe care , banuiesc ca i-ati prestat-o, si daca acel contract a fost incheiat in forma autentica, la notar, ati devenit proprietar prin contract asupra acestora. Daca a fost vorba (si) de bunuri imobile, acestea in conditiile date au fost intabulate pe Dv.Daca obligatia de intretinere a fost luata prin contract autentic de mai multe persoane, atunci acestea au devenit proprietare in cotele stabilite, din momentul in care s-a incheiat contractul, respectiv, s-a intabulat dreptul de proprietate asupra imobilelor.In atare situatie urmeaza fie sa cumparati a drepturile celorlalti fie sa solicitati partajul.
Am fost tot timpul indrumat ca trebuie sa mai merg la notar sau nu stiu pe unde sa il sterg dupa deces pe tatal meu. Contractul sa incheiat in trei exemplare in fata unui notar si un reprezentant delegat de primaria de care apartin.
Mai trebiue sa merg pe undeva ? sa mai legalizez ceva ? sau este ok si in forma respectiva si pot trece toate serviciile de utilitati pe numele meu.
Uzufructul care a fost probabil inscris in beneficiul tatalui d-voastra se radiaza din CF in urma unei cereri facute la OCPI careia ii anexati certificatul de deces si platiti o taxa (parca in jur de 50 lei, daca nu s-a modificat). Insa in acest fel o sa dispara numai inscrierea uzufructului tatalui din coala C nu eventualii coproprietari (daca exista) din coala B a CF.