avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer act de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer act de intretinere

buna ziua . problema mea in 2004 am facut contract de intretinere cu parintii mei cu drept de uzufruct viager. mama mea a decedat in 2006 iar eu mi-am indeplinit toate obligatiile pana acuma . din anumite motive nu mai pot continua obligatia intretinerii cu tatal meu iar sora mea este de acord sa continuie ea.
1 pot sa-i vand partea mea care imi revine dupa mama ?
ce trebuie sa fac?
2 pot sa-i fac donatie pe partea mea surorii mele?
3 trebuie chemati topografi pentru a impartii sau nu ?
4 trebuie sa participe si tata la notar avand in vedere ca-i dau sau vand doar ce este al meu?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
radin, utilizator
Cel mai recent răspuns: radin , utilizator 16:20, 19 Decembrie 2008
Ce înţelegeţi prin partea care vă revine după mamă?

Legat de contractul de întreţinere: dumneavoastră aţi dobîndit dreptul de proprietate odată cu încheierea contractului. La moartea mamei nu mai puteaţi dobîndi, pe cale succesorală, nimic din imobilul obiect al contractului, asupra căruia deja eraţi proprietar. Decesul mamei a avut ca efect, în privinţa acelui imobil, doar stingerea dreptului ei de uzufruct.

Dumneavoastră aţi rămas în continuare debitor al obligaţiei de întreţinere a tatălui dumneavoastră. Această obligaţie nu poate fi transmisă unei alte persoane fără acordul expres al celui care beneficiază de întreţinere.

Înstrăinarea bunului dobîndit drept contraprestaţie a obligaţiei de întreţinere nu poate transmite şi obligaţia de întreţinere, dacă nu există acordul celui întreţinut, întreţinerea fiind un contract intuitu personae, încheiat adică în considerarea persoanei întreţinătorului.

Cu acordul întreţinutului, puteţi nova obligaţia de întreţinere prin schimbarea persoanei întreţinătorului, care va deveni astfel obligatul întreţinutului şi debitor al prestaţiei.

Liviu S.Bordaş
sincer sant garant fidejusor la banca si doresc transferul proprietatii mele pentru a nu afecta pe tatal meu si moral si material . sper sa reusesc sa platesc dar daca nu... tatal meu cat va avea de suferit?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
radin, utilizator
Tatăl dumneavoastră este titularul dreptului real de uzufruct viager. Indiferent cine va fi proprietarul casei, va trebui să respecte dreptul uzufructuarului, drept care constă în folosinţa imobilului, în dreptul de a-l închiria şi de a culege chiria pentru el. Aşa că nu trebuie să vă faceţi probleme.

Liviu S.Bordaş
multumesc foarte mult . toata stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ruslauraroxana@yahoo.com ruslauraroxana@yahoo.com Buna ziua.Eu am un contract de intretinere incheiat in 2006 cu mama mea in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager.Eu am gj de mama stau la cateva ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)