avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

buna ziua! am si eu o problema...lucrez la o firma de unde am cerut zilele trecute cateva libere dar patronii nu au vrut sa mi le dea. Atunci am hotarta sa`mi dau demisia pt ca am un copil care are probleme de santate. Astazi am mers la firma sa-mi scriu demisia si am primit amenintari si refuzul de a-mi fi aprobata demisia...ce pot face? Multumesc antincipat!
Cel mai recent răspuns: anka9mai , utilizator 13:19, 21 Septembrie 2010
demisia NU se aproba ci pur si simplu se inregistreaza!!!
ctynn a scris:

demisia NU se aproba ci pur si simplu se inregistreaza!!!

am vrut sa zic ca nu au fost deacord nici sa o scriu...deci nu am lasat nici o demisie care sa fie inregistrata...ce e de facut?
Oameni buni! Demisia este actul unilateral de vointa al salariatului!!

Nu se aproba, nu trebuie ca angajatorul sa va permita sa o scrieti.

Va duceti cu ea scrisa si gata!
Legea zice ca: refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului sa probeze inaintarea demisiei cu orice mijloc de proba.
Pe romaneste: daca patronul / directorul "nu va aproba / inregistreaza demisia" puteti dovedi in orice fel ca ati demisionat: fie cu un priteten care a fost cu dvs cand ati anuntat demisia, fie (cel mai bine): trimiteti azi prin posta demisia dvs., in modalitatea de trimitere "cu confirmare de primire" (veti primi formularul postal inapoi dupa ce ajunge la patron) si "cu continut declarat" (adica si cu o mica lista de inventar in care sa scrie ce trimiteti).

NU suntem scalvi si nici legati de glie: ca salariati putem pleca de la orice loc de munca atunci cand avem noi chef!!!!
smeagull a scris:

Oameni buni! Demisia este actul unilateral de vointa al salariatului!!

Nu se aproba, nu trebuie ca angajatorul sa va permita sa o scrieti.

Va duceti cu ea scrisa si gata!
Legea zice ca: refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului sa probeze inaintarea demisiei cu orice mijloc de proba.
Pe romaneste: daca patronul / directorul "nu va aproba / inregistreaza demisia" puteti dovedi in orice fel ca ati demisionat: fie cu un priteten care a fost cu dvs cand ati anuntat demisia, fie (cel mai bine): trimiteti azi prin posta demisia dvs., in modalitatea de trimitere "cu confirmare de primire" (veti primi formularul postal inapoi dupa ce ajunge la patron) si "cu continut declarat" (adica si cu o mica lista de inventar in care sa scrie ce trimiteti).

NU suntem scalvi si nici legati de glie: ca salariati putem pleca de la orice loc de munca atunci cand avem noi chef!!!!

multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ContSters278304 ContSters278304 cum se poate pleca legal dintr-o firma daca nu se accepta demisia si patronul recurge la amenintari si probabil urmareste un santaj.decizia este ultima ... (vezi toată discuția)
Demisie constantin pricope constantin pricope Buna seara. In luna mai 2010 am demisionat de la firma la care lucram. Patronul a primit cererea de demisie, nu a inregistrat-o si nu a aprobat-o. In ... (vezi toată discuția)
Demisie Dragomirescu Petre Loredana Dragomirescu Petre Loredana Doresc să demisionez din firma multinaționala in care lucrez și conducerea firmei refuza să accepte acest lucru ,menționez că in contractul de muncă ... (vezi toată discuția)