avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii OUG 82/2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

OUG 82/2010

La o societate comerciala, administratorul are incheiat contract de administrare. Pana in luna iulie a anului curent, acesta platea doar impozit pe venit si sanatate; odata aparuta OUG 58/2010, i s-au retinut si contributii pentru pensii si somaj. Intre timp a aparut si OUG 82/2010, care modifica art. III din OUG 58/2010. Intrebarea mea este: in aceste conditii, administratorului i se mai retin contributiile pentru pensii si somaj?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 22:08, 1 Octombrie 2010
Indemnizatia obtinuta de catre administrator este asimiliata salariilor. Prin urmare se retin contributiile ca in cazul unui salariat normal. Exceptie facand contributia la ITM.
Vezi Codul Fiscal art. 55
(2) În vederea impunerii, sunt asimilate salariilor:
d) indemnizatia lunara bruta, precum si suma din profitul net, cuvenite
administratorilor la companii/societati nationale, societati comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, precum si la regiile autonome;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata administrator doina barbu doina barbu BUNA ZIUA. As dori sa va prezint urmatorul caz pentru care va rog sa-mi dati o rezolvare legala. O persoana ocupa functia de admnistrator la o ... (vezi toată discuția)
Obligatii plati taxe contract agent asigurari ionut_m36 ionut_m36 Buna ziua, Am incheiat cu o societate de asigurare un contract de agent. Din cate stiu este asimililat unui contract de mandat. Pana in iunie 2010 mi se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care a fost angajata cu jumatate de norma din data de 18 mai 2015 si a nascut in data de 6 01 2016, deci are lucrate 9 luni. ... (vezi toată discuția)