avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua tuturor! Speta mea este urmatoarea: printr-o Ordonanta de plata, am fost obligati de catre tribunal, la plata unei sume de bani, de peste un miliard, fara cheltuieli de judecata, noi avand calitatea de debitor. Dupa, ce am achitat o parte din suma direct societatii creditoare (conform ordonantei de plata), o parte am achitat prin intermediul executorului judecatoresc, inclusiv cheltuielile de executare. Ulterior, executorul ne trimite o revenire la somatie, prin care ne comunica ca mai avem de achitat suma de 10.000 lei cu titlu de onorar avocat in faza executarii silite. Evident ca nu am platit si acum doresc sa fac contestatie la executare. Ce trebuie sa contest? Somatia sau revenirea la somatie? Sau procesul verbal de cheltuieli al executorului, acolo fiind trecuta si suma de 10.000 lei? Practic vreau sa anulez,
sau macar sa reduc onorariul de avocat care mi se pare fff mare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina-Adriana Visirin , Consilier juridic 08:52, 22 Septembrie 2010
revenirea la somatie ar trebui contestata. de ce executorul nu v-a comunicat de la inceput totalul platii?
Scuze, dar mi-a comunicat prin somatie intreaga suma, inclusiv onorariu avocat. Noi am platit tot, iar in privinta onorariului avocat am facut raspuns in care am mentionat ca suma este prea mare. Ulterior am primit revenirea la somatie doar cu suma de 10.000 lei care reprezinta onorariu avocat in faza executarii silite. Crezi ca mai pot sa fac contestatie la executare impotriva revenirii la somatie, prin care sa cer diminuarea sumei?
Revin si va rog sa ma ajutati. Nu gasesc in practica nimic care sa ma ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere onorariu avocat in faza executarii silite Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin As dori sa fac o contestatie la executare silita prin care sa solicit diminuarea onorariului de avocat in faza executarii silite. Ca sa contest somatia unde se ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru o creanță mai mică de 10 000 lei palaceathena palaceathena Am primit somația prin care sunt obligată să plătesc creanța stabilită de instanță în cuantum de 5400lei, onorarii avocațiale 1750lei în fața ... (vezi toată discuția)