avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru vanzare teren e obligatorie dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru vanzare teren e obligatorie dezbaterea mostenirii?

:(#-o detin indirect 2 ha pamint in jud buzau pe care nu am act de succesiune.Ca mostenitori sunt eu si mama mea.Daca vrem sa il vindem trebuie sa facem neaparat un act de succesiune (in conditiile in care mama este de acord )Pe actul de proprietate al pamintului mai sunt inca trei fati ai tatalui meu(decedat)
cum sa procedez?
multumesc anticipat pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 20:01, 2 Decembrie 2007
In primul rand trebuie sa stiti ca pentru a putea face un contract de vanzare - cumparare incheiat la notar trebuie sa aveti un extras de carte funciara eliberat cu 48 de ore inainte de semnarea actelor. Nici un cumparator nu va cumpara fara a avea certitudinea unui extras CF pe numele vanzatorilor.

In concluzie va trebui deschisa masa succesorala la notariat si dupa ce se regleaza situatia veti putea perfecta vanzarea.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2007
ContSters478, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)