avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROPRIETATE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROPRIETATE APARTAMENT

Am cumparat prin notariat in 2007 un apartament in P Neamt cu toate actele legale, dar s-a ivit o problema, fostul sot al propritarei solicita instantei sa ma evacueze pe motiv ca ar beneficia si el de contractul de inchiriere pe care instanta i l-a atribuit sotiei .Este posibil sa fiu evacuata din acest apartament . Multumesc mult.Sunt pensionara singura si nu-mi pot permite cheltuieli inutile.
Cel mai recent răspuns: catana aurora cristina , utilizator 07:42, 22 Septembrie 2010
Ceva nu se leaga. Poprietara nu avea actele in regula?? Nu era singura proprietara?? Daca avea o sentinta definitiva si irevocabila la data la care v-a vandut imobilul dumneavoastra, atunci sotul nu are niciun drept in a solicita evacuarea dv. Sfatul meu, consultati un avocat pentru siguranta.
Daca tranzactia este autentificata la notar,pe cale de consecinta la momentul incheierii acesteia ,nu existau motive care sa nu permita instrainarea
In raport de momentul achizitionari imobilului,cand a aparut pretentia tertului?
Daca sunteti proprietara cu "acte in regula prin notariat" de ce a dispus instanta un contract de inchiriere ? Si de ce sa fiti evacuata?Dati mai multe detalii sau consultati un avocat.
in anul 2004 obtine sentinta de divort si i se atribuie contractul de inchiriere pe baza caruia ia cumpara acest apartament, dar anuntul la divort sotul fiind plecat din tara s-a facut in ziarul nostru local, revenind in tara a facut apel si prin sentinta a doua in anul 2007 sept s-a desfacut casatoria din culpa comuna si la intrebarea instantei daca mai doreste sotia sa i se atribuie iar acest contract de inchiriere, sotia prin avocat arata instantei= ca intre timp acest apartament a fost cumparat de ea si ulterior vandut = deci renunta la caest capat de cerere. Prin urmare nu mai putea cere atribuirea acestui contract de inchiriere, legal se folosise de el prin cumpararea apartamentului.Sotul nu a cerut atunci instantei sa-i fie atribuit un alt contract de inchiriere sau cel la care renuntase sotia.Toate actele atat ale vanzatoarei cit si cele de cumparare au fost intocmite legal,intabulate la Cartea funciara ambele si legalizate de notar.are un procurator fostul sot care ia promis ca va scoate de la mine niste bani , cerindu-mi 10000 Euro.Sper sa am cistig de cauza , fiind cumparatoare de buna credinta actele fiind intocmite in fata notarului nu la colt de strada sau camatari.Ramine sa-si spuna cuvintul si justitia care daca nu este corupta nu va anula aceste contracte si sa fiu evacuata din apartmentul cumparat cu banii mei munciti de 35 ani.Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de fosta sotie conform contractului cu banii ei achitindu-l in totalitate pe numele avut de acasa, el nu a contribuit cu nici un leu l-a cumpararea lui .Multumesc
:stunned: nu cred ca individul va avea succes, nici cu evacuarea dvs, nici intr-un eventual proces de partaj cu fosta nevasta.. oricum, v-ar fi util un avocat bun (cheltuieli de judecata veti recupera de la individ)

Alte discuții în legătură

Acte notariat catana aurora cristina catana aurora cristina In anul 2007 am cumparat apartamentul prin notariat , dar notara nu i-a cerut proprietarei sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, fapt ce face ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate palmargit palmargit Am divorţat în urmă cu 15 ani,în timpul căsătoriei am cumpărat împreună cu fostul meu soţ un apartament ,dar în contractul de vânzare cumpărare ca ... (vezi toată discuția)
Problema apartament prima casa si divort andrei_966 andrei_966 Buna seara! Pe scurt, eu cu sotul meu am divortat acum 3 ani, iar de atunci stam impreuna in acelasi apartament cumparat acum 7 ani prin programul Prima Casa. ... (vezi toată discuția)