avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte notariat

In anul 2007 am cumparat apartamentul prin notariat , dar notara nu i-a cerut proprietarei sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, fapt ce face acum ca fostul sot sa ceara anularea contractului meu de vanzare pe motiuv ca el a atacat acea sentinta si a repuso pe rol.Ce trebuie sa fac daca notara a gresit necerindu-i acea sentinta.Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:33, 28 Septembrie 2010
si ce a repus pe rol? actiunea de divort? de partaj?
cand ati cumparat apartamentul trebuia sa apelati la un avocat, notarul nu va reprezinta interesele si nici nu poate fi tras la raspundere.
Toti mergeti la notar fara sa fi consultat un avocat in prealabil.
Macar acum in al doua spre zece-lea ceas mergeti la un avocat si nu mai cautati raspunsuri pe NET, raspunsuri care sunt decat informative.
Bineinteles ca sotul poate cere oricand partajul bunurilor comune.(actiunea de partaj este imprescriptibila)
Nu este de vina sotul celei ce va vandut casa ca dvs. nu ati fost suficient de diligent in alegerea celui ce v-a intocmit actele.
a pus pe rol actiunea de divort
buna ziua.
acel apartament cand a fost dobandit de catre vanzatoarea dvs?
in timpul casatoriei sau dupa desfacerea ei?
in oct 2004 obtine prima sentinta de divort, prin care i se atribuie ei contractul de inchiriere, ea avind si o fiica din alta casatorie,in martie 2005 cumpara acest apartament,dar fostul sot ataca aceasta sentinta ca fiind necitat intr-un ziar central, deoarece era plecat din tara.Se accepta apelul, se desfiinteaza acea sentinta si se repune pe rol, dar ea avind cumparat si ulterior vandut acest apartament nu mai solicita instantei reatribuirea acestui contract, fapt pentru care sotul cere atribuirea acestui contract si anularea contractului meu de cumparare.Notara a gresit ca na cerut sentinta de divort la intiocmirea acestui contract.multumesc

Alte discuții în legătură

Proprietate apartament catana aurora cristina catana aurora cristina Am cumparat prin notariat in 2007 un apartament in P Neamt cu toate actele legale, dar s-a ivit o problema, fostul sot al propritarei solicita instantei sa ma ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate palmargit palmargit Am divorţat în urmă cu 15 ani,în timpul căsătoriei am cumpărat împreună cu fostul meu soţ un apartament ,dar în contractul de vânzare cumpărare ca ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei sentinte civile pronuntata intr-un dosar anterior mary6 mary6 buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar ... (vezi toată discuția)