In anul 2007 am cumparat apartamentul prin notariat , dar notara nu i-a cerut proprietarei sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, fapt ce face acum ca fostul sot sa ceara anularea contractului meu de vanzare pe motiuv ca el a atacat acea sentinta si a repuso pe rol.Ce trebuie sa fac daca notara a gresit necerindu-i acea sentinta.Multumesc pentru raspunsuri.
cand ati cumparat apartamentul trebuia sa apelati la un avocat, notarul nu va reprezinta interesele si nici nu poate fi tras la raspundere.
Toti mergeti la notar fara sa fi consultat un avocat in prealabil.
Macar acum in al doua spre zece-lea ceas mergeti la un avocat si nu mai cautati raspunsuri pe NET, raspunsuri care sunt decat informative.
Bineinteles ca sotul poate cere oricand partajul bunurilor comune.(actiunea de partaj este imprescriptibila)
Nu este de vina sotul celei ce va vandut casa ca dvs. nu ati fost suficient de diligent in alegerea celui ce v-a intocmit actele.
in oct 2004 obtine prima sentinta de divort, prin care i se atribuie ei contractul de inchiriere, ea avind si o fiica din alta casatorie,in martie 2005 cumpara acest apartament,dar fostul sot ataca aceasta sentinta ca fiind necitat intr-un ziar central, deoarece era plecat din tara.Se accepta apelul, se desfiinteaza acea sentinta si se repune pe rol, dar ea avind cumparat si ulterior vandut acest apartament nu mai solicita instantei reatribuirea acestui contract, fapt pentru care sotul cere atribuirea acestui contract si anularea contractului meu de cumparare.Notara a gresit ca na cerut sentinta de divort la intiocmirea acestui contract.multumesc