Buna ziua, am o problema si nu stiu cum s-o rezolv.
Acum cativa ani,cand eram mai tanara si mai credula, un client mi-a propus sa fiu administrator intr-o firma pe care o deschide,asociatul unic fiind o firma din SUA.Avand incredere am acceptat,insa de 2 ani "clientul" nu mai plateste datoriile catre stat si mi-e teama sa nu fiu eu trasa la raspundere,eu nu am nici o legatura cu firma,eu sunt doar pe hartie,el conduce tot.
I-am zis ca vreau sa renunt si mi-a transmis ca preia el ca administrator firma,insa eu vreau sa o preia cu tot cu datorii sa nu am vreo problema.
Intrebarea mea este: pot fi trasa la raspundere daca el preia cu datorii cu tot functia de administrator ?
este necesar sa fac o hartie si sa atasez fisa pe platitor ? sau ce ma sfatuiti sa fac ?
nu mai stiu ce sa fac, deoarece clientul respectiv ma tot amana cu preluarea functie,deoarece inca nu a primit hartia din SUA de acceptare administrator.
Nu exista o solutie standard general valabila.
Prin decizia asociatului unic, pe langa revocarea d-voastra din functia de administrator, va fi prevazuta si descarcarea d-voastra de gestiune.
Totodata, in document ar trebui consemnat faptul ca noul administrator este la curent cu situatia societatii, etc.
In mod normal, daca nu ati semnat documente ce ar putea sa va incrimineze in vreun fel, nu ar trebui sa va faceti probleme.
Probleme ar putea sa apara, daca din documente reiese ca societatea ar fi putut, in fapt, sa plateasca acele datorii, daca administratorul nu ar fi luat anumite decizii, etc..
Nu avem de unde cunoaste situatia exacta a firmei si nu are rost sa speculam..