avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preluare a unei SRL si a functiei de Administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preluare a unei SRL si a functiei de Administrator

Buna ziua,

As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: mi s-a propus sa preiau o SRL pe numele meu si sa detin si functia de Administrator (asociat unic si administrator unic). Problema este urmatoarea: desi societatea va fi pe numele meu toate deciziile vor fi luate de altcineva (detinatorul ei de drept nu poate aparea ca si actionar si nici ca administrator). Intrucat nu mi se pare normal ca semnatura mea sa "valideze" niste decizii luate de altcineva si pentru care eu pot fi tras la raspundere as dori sa stiu daca este posibil ca intre administrator si societatea respectiva sa existe un contract prin care administratorul sa nu poata fi tras la raspundere pentru deciziile luate (in acest caz de altcineva dar validate de mine prin semnatura).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: horizon , utilizator 10:18, 9 Octombrie 2008
Un sfat de la un om in varsta care a vazut multe la viata lui: NU ACCEPTATI asa ceva! S-ar putea sa regretati mai tarziu.
Cunosc bine un caz asemanator in care un Administrator "de paie" (care a semnat acte puse in fata de patronul "din umbra") este plimbat prin salile de judecata de 4 ani de zile si nu reuseste sa convinga instanta ca nu el a condus firma.
Va fi obligat, pana la urma, sa acopere paguba facuta de fapt de altul care acum isi bate joc de el.
Inca o data: NU!
Sfatul meu este sa nu va complicati cu asa ceva.
Daca veti cauta pe forum o sa gasiti mai multe persoane care au facut acest lucru si acum nu stiu cum sa iasa basma curata.

Eu zic sa va ganditi mai bine si sa nu va lasati amagit de suma propusa pentru acest "serviciu".

Am totusi o curiozitate, de ce nu poate persoana respectiva sa devina asociat?

horizon a scris:
as dori sa stiu daca este posibil ca intre administrator si societatea respectiva sa existe un contract prin care administratorul sa nu poata fi tras la raspundere pentru deciziile luate

Nu se poate asa ceva. Pe langa raspunderea dvs fata de societate ca administrator, care e imensa, puteti avea si multe probleme ridicate de clientii societatii ref legalitatea actelor incheiate de dvs in numele societatii.

pt denisas: "de ce nu poate persoana respectiva sa devina asociat" - din cauza unui conflict de interese.

as mai avea totusi o intrebare: dar daca asociat unic ar fi alta persoana si eu as detine functia de administrator, exista in aceasta situatie posibilitatea ca intre administrator si SRL sa existe un contract prin care administratorul sa nu poata fi tras la raspundere pentru deciziile luate de asociat (sa fiu oarecum "imputernicit", sau ceva de acest gen - imi cer scuze dar nu cunosc terminologia legala, asa ca nu stiu daca imputernicit este termenul tocmai corect).

inca o data va multumesc.
In continuare acel contract care sa va exonereze de raspundere ar fi nul!

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator srl live_maz live_maz s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre ... (vezi toată discuția)
Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila sau penala asociat unic dandea27 dandea27 Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care sa fiu asociat unic. Unul dintre angajati va fi administator. In cazul in care in timpul administrarii ... (vezi toată discuția)