avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala gr.III cu drept de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala gr.III cu drept de munca

As vrea sa stiu daca se adauga la vechime si daca se ia in calcul salariul primit,pentru ca eu lucrez in Italia 144 de ore / luna cu contract de munca avand si rezidenta ,iar in Romania sunt pensionat pe caz de boala gr.III.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:37, 22 Septembrie 2010
sub aspectului Legii nr.19/2000 care reglementeaza sistemul public de pensii, prin incadrarea in gradul III de invaliditate, inseamna perderea a jumatate din capacitatea de munca.
astfel, persoanele care sunt incadrate in gradul III de inv.pot cumula pensia cu venituri realizate din activitati profesionale indiferent de nivelul veniturilor conform art.94 din ;eg.nr.19/2000
prin urmare atunci cand veti implini varsta standard de pensionare, veti inainta o cerere de trecere din pensie de inv.grIII la pensie pentru limita de varsta.
o data cu acesta cerere veti mai completa un formular E207 prin care precizati perioada de cotizare din italia la care, anexati documentele justificative din care rezulta ca ati lucrat in italia.
mentinez ca fiecare stat din UE calculeaza pensia pentru perioada lucrata pe teritoriul statului respectiv.

Singura problema este ca un pensionar de invaliditate gr.III poate lucra cu jumatate de norma, adica 4 ore pe zi (adica 80-88 de ore pe luna).
In curand o sa avem baze de date comune cu statele membre UE. Atunci o sa primiti si decizie de debit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie acinom acinom Buna ziua, Sunt nascuta in iunie 1951. Intre 1972-1996 am lucrat cu timp normal de 8 ore pe zi.(24 ani) Intre 1996-2003 am fost pensionata pe caz de ... (vezi toată discuția)
Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Drept munca cu pensie gradul iii invaliditate. qwertyui qwertyui Pensionar gradul III invaliditate in prezent munceste cu jumatate de norma (4 ore) la o companie de stat. Directorul acum doreste sa il dea afara pe motiv ca ... (vezi toată discuția)