avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am un angajat care in momentul cand l-am angajat venea din somaj.I-am facut CIM pe perioada determinata de 6 luni iar perioada cand ar trebui sa inceteze contractul de drept este 15.10.2010.Dar din cauza activitatii cu caracter sezonier a societatii trebuie sa ii desfac contractul mai repede decat 15.10.2010. Mai poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 22 Septembrie 2010
Deoarece a fost angajat pe perioada determinata indemnizatia de somajul a fost suspendata si se reia la incetarea contractului de munca. In cazul dv. va trebui sa-i incetati raporturile ccu art.65, restructurare post. Acest lucru implica insa acordarea preavizului de 20 de zile lucratoare precum si plata unui salariu compensator.
Ati puta gasi solutia concediului de odihna la care are dreptul pentru perioada lucrata completata cu zile de concediu fara plata pana la data de 15 oct care este aproape, data la care contractul inceteaza de drept.
deci este bine sa isi faca cerere de concediu fara plata pana la data de 15 oct si atunci sa inceteze contractul de drept si sa beneficieze de somaj?

va multumesc mult!
1. Poate face si cerere de CFP dar sa verifice apoi daca in cele 24 de luni premergatoare incetarii CIM mai are 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Din cele 24 de luni se scad lunile in care a fost in somaj si lunile de CFP (care nu sunt luni cotizate la somaj) si trebuie sa-i ramana 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)