avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in strainatate

Ma voi casatori luna aceasta in Marea Britanie- Londra cu un cetatean roman.
Are drepturi asupra casei mele cumparate in Romania daca oficiem casatoria dupa legea britanica?
Pot face un financial settlement in UK care sa fie valabil in romania?

VA MULTUMESC
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
euella2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:32, 21 Septembrie 2010
studiati legislatia britanica privind incheierea casatoriei; in cazul divortului si partajului, daca veti fi si la acel moment cetateni romani, bunul d-voastra propriu obtinut inainte de casatorie va fi tot propriu si nu comun, cel putin daca partajul ca avea loc in Romania; transcrieti casatoria in Romania- macar atat.
avocat Cristina Popescu
Imobilul cumparat de dvs. inainte de casatorie este bunul dvs. propriu, deci viitorul sot nu are drepturi asupra acestuia.
Legea 105/1992
Art. 19. - Forma incheierii casatoriei este supusa legii statului pe teritoriul caruia se celebreaza.

Casatoria unui cetatean roman aflat in strainatate poate fi incheiata in fata autoritatii locale de stat competente ori in fata agentului diplomatic sau functionarului consular fie al Romaniei, fie al statului celuilalt viitor sot.

Casatoria care se incheie in fata agentului diplomatic sau functionarului consular al Romaniei este supusa conditiilor de forma ale legii romane.

In situatia incheierii casatoriei in conditiile de mai sus (agentului diplomatic sau functionarului consular al Romaniei) , sotii pot sa-si pastreze numele lor dinaintea casatoriei, fiind aplicabila astfel legea romana respectiv disp. art.27 din c.fam.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Càsàtorie in franta gafton viorel gafton viorel Am dublà cetàtànie si am fost càsàtorit .Pentru a mà recàsàtori in Franta ce fel de acte sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu element de extraneitate cornelius26 cornelius26 Casatorie incheiata intre o romanca si un cetatean tanzanian in statul Bahrain.. casatoria a fost transcrisa si in Romania... sotia si-a pastrat domiciliul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate fara a fi cetateni ai tarii respective Amedeea2008 Amedeea2008 2 cetateni romani se afla in Ungaria de aprox 1 an. Vor sa se casatoreasca dar nu au cetatenie maghiara. 1. Sunt obligati sa se casatoreasca la ... (vezi toată discuția)