avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in strainatate fara a fi cetateni ai tarii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in strainatate fara a fi cetateni ai tarii respective

2 cetateni romani se afla in Ungaria de aprox 1 an. Vor sa se casatoreasca dar nu au cetatenie maghiara.
1. Sunt obligati sa se casatoreasca la ambasada/consulatul roman sau se pot casatori la oricare alta primarie din Ungaria, casatoria fiind inregistrata astfel pe teritoriul Ungariei ?
2. In cazul in care casatoria este totusi oficiata la ambasada, care este procedura de inregistrare a noului act civil in Romania? Se ocupa ambasada de transcrierea lui in registrele de stare civila din R ?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 9 Februarie 2008
Stimata Doamna Amedeea 2008

Drumul de la granita de vest a Ungariei este mai aproape de Romania decat drumul de la vestul la estul Romaniei. Complicatia si timpul pierdut pentru gasirea solutiei , ceremonie si eliberarea actelor este inutila. Ce cautati solutii ca si cum ar fi vorba de coasta de vest a SUA sau de Australia.
Dupa cateva zile de concediu ( aprox 10 ) si un drum dus intors Romania Ungaria se rezolva definitiv problema.Romaneste vorbind de ce sa rezolv simplu daca se poate complicat , mai scump si in timp mai indelungat. Mai reflectati asupra subiectului.

cu toata stima si consideratia Nicolaie
Casatoria unui cetatean roman aflat in strainatate poate fi incheiata in fata autoritatii locale de stat competente ori in fata agentului diplomatic sau functionarului consular fie al Romaniei, fie al statului celuilalt viitor sot.
Casatoria care se incheie in fata agentului diplomatic sau functionarului consular al Romaniei este supusa conditiilor de forma a legii romane.

Potrivit acestor dispozitii legale, va puteti casatori in fata agentului diplomatic sau functionarului consular al Romaniei din Ungaria.
Transcrierea o vei face dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot casatori in strainatate la ambasada romaniei? ane maria ane maria Vreau sa stiu daca ma pot prezenta la ambasada Romaniei in Algeria pentru a ma casatori cu o persoana algeriana? (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare casatorie din ungaria in romania kzsi77 kzsi77 Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania Doresc sa va intreb de ce acte am nevoie sa inregistrez casatoria din Ungaria in Romania? Mentionez ca eu am ... (vezi toată discuția)