avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania

Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania
Doresc sa va intreb de ce acte am nevoie sa inregistrez casatoria din Ungaria in Romania?
Mentionez ca eu am dubla cetatenie (roman-maghiar), iar sotul are doar cetatenie maghiara.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: 0330 , utilizator 09:33, 22 Septembrie 2020
Certif. de casatorie, traducerea certificatului de casatorie, (Ati putea solicita un extras multilingv pentru care nu ati mai avea nevoie de traducere), certif. de nastere al dvs. si al sotului, traducerea certif. de nastere a sotului, actele de identitate, declaratia cu privire la nume si regimul matrimonial data de ambii soti la notar (de preferabil din Romania).
Buna, este obligatoriu inregistrarea casatoriei din Ungaria in Romania daca am cetatenie dubla, cetatean roman cu domiciliu din strainatate (Ungaria)? Mersi
Da. Aveti termen 6 luni de la incheierea casatoriei si ridicarea certificatului pentru a solicita transcrierea/înscrierea. Puteti apela la ambasada/consulatul Romaniei din Ungaria.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru raspuns. In cazul in care in viata mea nu mai intorc in Romania as putea sa primesc ceva amenda daca nu inscriu casatoria incheiata in alta tara ca alt cetatean in Romania? Cine are bani si timp pentru asa ceva :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cetatenia romana natalys natalys Sunt momentan cetatean roman cu domiciliul in Ungaria si casatorita in Ungaria cu un cetatean maghiar, este posibil ca in momentul in care aplic pentru ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Inscriere certificate nastere/casatorie mariuscampian mariuscampian Buna, am si eu o nelamurire: sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca slovaca. Domiciliem in Slovacia si avem doi copii. Peste 2-3 ani pot, si voi, ... (vezi toată discuția)