avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas / decizie de debit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas / decizie de debit

A primit mama, decizie de debit prin care o informeaza ca datoreaza suma de x lei, reprezentand pensie incasata necuvenit i- prin cumul de venituri dintr-o activitatre profesionala contrar art 92 alin 1 lit d legea nr. 19/2000 , pentru perioada 01.10.2007-28.02.2008; 01.05.2008-31.07.2008
Problema vine in felul urmator, eu am lucrat in vara anului 2007 ( 12 zile ) la o firma x unde am semnat un contract, nu stiam despre ce e vorba in acel contract, anul trecut chemandu-ma sa-mi semnez demisia, eu nelucrand la ei, si aparand ca am castigat salar brut mai mare ca o patrime ( ma rog, cum e legea ). cum as putea dovedi eu ca nu am lucrat la ei, decat alea 12 zile, avand in vedere ca cica am lucrat 6 luni la ei. Astept un raspuns cat se poate de repede, si daca sunteti nedumeriti in legatura cu ceva, intrebati. am scris repede mesajul, si pot sa existe greseli. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:36, 22 Septembrie 2010
nighthope a scris:
decizie de debit (...) pentru perioada 01.10.2007 - 28.02.2008; 01.05.2008 -31.07.2008. Problema vine in felul urmator, eu am lucrat in vara anului 2007 ( 12 zile ) la o firma x unde am semnat un contract, nu stiam despre ce e vorba in acel contract, anul trecut chemandu-ma sa-mi semnez demisia, eu nelucrand la ei, si aparand ca am castigat salar brut mai mare ca o patrime ( ma rog, cum e legea ).

Sunt inadvertente in mesajul dvs. Daca ati lucrat in vara anului 2007, de ce debitul este constituit pentru o perioada incepand cu octombrie 2007? In alta ordine de idei, nu puteti afirma ca ati semnat un contract fara sa stiti ce ati semnat. Sau puteti, dar nu tine in instanta. Nu puteti invoca propria culpa pentru a obtine protectia unui drept.

nighthope a scris:
cum as putea dovedi eu ca nu am lucrat la ei, decat alea 12 zile, avand in vedere ca cica am lucrat 6 luni la ei.

Nu puteti dovedi nimic in conditiile in care ati incheiat un contract. De altfel, mi-e greu sa cred ca fostul angajator a platit CAS din propriul buzunar. Pentru ca, daca ati primit decizie de debit, inseamna ca fostul angajator a depus declaratiile nominale lunare la casa de pensii si a achitat cota de CAS la un venit realizat de dvs. Daca spuneti ca nu ati primit venituri, inseamna ca fostul angajator a platit cota CAS din buzunar. Din ce motive ar face cineva acest lucru, chiar nu-mi dau seama.

Dar daca este asa cum spuneti dvs., trebuie sa va indreptati impotriva fostului angajator. Cum ati putea dovedi, in instanta, ca ati lucrat doar 12 zile in conditiile in care ati semnat un contract, imi este imposibil sa-mi dau seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani moise paula moise paula va rog un raspuns, sunt angajata cu contract de munca din 01.11.2007 pana in prezent. sunt insarcinata in luna a 6 a. Anterior am avut contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ptr.ajutorul de somaj (dupa 01.03.2002) magda_oancea magda_oancea Buna ziua , Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002. Sediul central al angajatorului este la ... (vezi toată discuția)
Garantia imobiliara in vanzari s.catalin s.catalin Am si se o rugaminte daca ma poate ajuta cineva in legatura cu garantia imobiliara,am lucrat agent vinzari in cadrul unei firme unde am girat cu casa dar in ... (vezi toată discuția)