avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantia imobiliara in vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantia imobiliara in vanzari

Am si se o rugaminte daca ma poate ajuta cineva in legatura cu garantia imobiliara,am lucrat agent vinzari in cadrul unei firme unde am girat cu casa dar in contratul de garantie este prevazut faptul ca se garanteaza" eventualele pagube pe care le voi cauza ".Aceasta firma a fost inchisa si prin urmare nu vor sa-mi elibereze ipoteca pentru faptul ca o firma cu care am lucrat "X" a eliberat un bilet la ordin care a fost refuzat la banca.Fitma "X" a fost data in judecata si a fost castigata dar firma la care am lucrau nu doreste se angajeze un executor pentru recuperarea prejudiciului,ce ma sfatuiti sa fac.......va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 22:31, 14 Decembrie 2009
Cu firma asta cu care ati lucrat si a eliberat biletul la ordin aveati legatura directa? Adica prin Ds. s-a luat colaborarea cu firma respectiva ... Dvs. v-au dat biletul la ordin fara acoperire?
angajatorul poate sa atraga raspunderea Dvs. pt. biletul fara acoperire? Va dati seama ca ei pot zice ca ati cauzat prejudicii firmei si sa execute garatia imobiliara?
Daca sunteti sigur ca in instanta nu au cum proba vreun prejudiciu cauzat de Dvs. Cereti in instanta sa se radieze garantia imobiliara, sa vina fostul angajator sa zica sada aveti de achitat ceva, daca nu sa admita radierea sarcinii din cartea funciara.
Colaborarea cu aceasta firma"X" era deja cand eu am venit in firma,nu eu am inceput colaborarea.
s.catalin a scris:

Colaborarea cu aceasta firma"X" era deja cand eu am venit in firma,nu eu am inceput colaborarea.Valoarea biletului la ordin este mica 600lei
Faceti repede demersuri sa va radieze garatia imobiliara din cartea funciara. Daca ei nu vor de buna voie, vorbiti cu un avocat, ii va chema la conciliere, daca nu vin sau nu se prezinta va merge mai departe in instanta, dar sa nu uite cei de la firma ca o data ajunsi in instanta se cam deschide posibilitatea sa vorbiti de ei si modul lor de "lucru" in instanta. Lor le convine si asa?
Daca sunteti sigur ca nu pot dovedi cei de la firma ca ati cauzat daune, numai asta e solutia.
Va multumesc pt. ca ma-ti ajutat cu aceasta poblema dar firma "X" nu a dat faliment si nu a inchis firma inca mai functioneaza,a inchis magazinul dar mai are un bar cu acelasi nume, inca mai are activitate.Am facut cerere sa-mi elibereze garantia dar nu vor sa-mi raspunda in scris, ce ma sfatuiti? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prejudiciu Albocs1 Albocs1 Ce se intelege prin prejudiciu cauzat de un angajat (daca exista prevederi legale asupra valorii prejudiciului). Cum se poate dovedi vina sau nevinovatia unei ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb refuzat+politie economica ORKLA ORKLA Buna seara. Am achizitionat geamuri termopan de la un producator care la inceputul relatiei acum vreo 2 ani mi a solicitat un bilet la ordin in alb. Am dat ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare raluca.raluca20 raluca.raluca20 Firma X emite mai multe bilete la ordin catre firma Y pentru garantarea platii unor facturi. In total este vorba de 30.000 lei. La scadenta biletelor la ordin ... (vezi toată discuția)