avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin in alb refuzat+politie economica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin in alb refuzat+politie economica

Buna seara.
Am achizitionat geamuri termopan de la un producator care la inceputul relatiei acum vreo 2 ani mi a solicitat un bilet la ordin in alb.
Am dat acest bilet dupa aproxiamtiv un an am incetat activitatea, si am avut un debit restant de 3000 ron fata de firma producatoare.
Intre timp neavand activitate am inchis contul la banca, iar acum 2 luni firma fara sa ma anunte a vrut sa depuna BO dar a fost refuzat pe motiv ca, contul nu mai exista.
banca a raportat acest incident la politia economica .
Ce poate sa mi faca politia economica avand in vedere ca biletul a fost completat de catre producator eu doar am semnat, nu am avut cu ei absolut nici un contract de colaborare sau furnizare absolut nimic in care sa existe clauze care sa se refere la conditiile in care s epoate depune biletul, ma refer la suma, la scadenta, nu am fost anuntat niciodta ca am restanta niumic pur si simplu am fost chemat la politia economica.
Ce pot pati in cel mai rau caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:40, 29 Aprilie 2011
Biletul la ordin este un titlu, nu trebuie dovedita prin contracte sau alte documente justificative provenienta lui , simpla dv. semnatura angajindu-va. Banca este obligata sa raporteze incidentul la plata in centrala incidentelor de plati , iar politia va deschide dosar penal pentru inselaciune cel mai probabil (fapta prevazuta si pedepsita de art . 215, al. 1 si 3 Cod penal).
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
Intereseaza scadenta si data emiterii!
in afara de semnatura mea nu era trecut nimic pe bo. nici data emiterii nici data scadenta.
din punct de vedere al bancii totul este foarte clar, exista elementele obligatorii de continut asa ca in temeiul art. 3 şi 13 din Regulamentul nr. 1/2001,actualizat, emis de Banca Naţională a României , incidentul exista si nu se mai poate face nimic. pentru penal mai aveti sanse sa dovediti ca nu a existat intentie , etc, astfel incit sa inlaturati sau atenuati consecintele raspunderii penale. contactati repede un avocat.
"Cu privire la emiterea biletelor la ordin fara acoperire in cont, se constata ca, in cazul in care biletul la ordin nu este emis in conditiile prevazute in art. 104 pct. 2 din Legea 58/1934, sunt aplicabile dispozitiile acestei legi privitoare la gir, scadenta, plata, actiunea sau executarea cambiala, regres in caz de neplata si protest, fapta neconstituind infractiune, ci se situeaza in domeniul dreptului civil.

In cazul in care, insa, prin emiterea biletului la ordin fara acoperire creditorul este indus in eroare, in scopul obtinerii unui folos material injust si daca s-a cauzat acestuia o paguba, fapta constituie infractiunea de inselaciune in conventii prevazuta in art. 215 alin. (3) C. pen."

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bo stipulat fara protest!!!!!!!! Andrei T Andrei T Ce reprezinta Biletul la Ordin stipulat fara protest? In cazul refuzului la plata din lipsa disponibil pot solicita investirea cu formula executorie a unui ... (vezi toată discuția)
Bo gigica.ivan gigica.ivan am si eu o nelamurire!de ceva timp sunt angajata la un SRL pe postul de asistent manager,shi semnez bilete la ordin,dar firma a incetat sa plateasca tot ce ... (vezi toată discuția)