Buna ziua! Azi am primit o comunicare din partea tribunalului prin care sunt instiintat ca administrator fiind la societatea pe care o conduc urmatoarele: In temeiul art.237 alin.1 lit.b din legea nr.31/1990, republicata cu modifivarile ulterioare Dispune dizolvarea Sc. Prezenta hotarare se inregistreaza in Registrul Comertului se comunica catre DGFP tulcea si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei,partea a 4-a pe cheltuiala reclamantei( Registrul Comertului) . Definitiva! Ce as putea face in continuare ? Sa merg la ei sau sa las lucrurule asa? Multumesc!
Depinde de ce doriți dvs.:
- daca doriți să mențineți firma în funcțiune contestați decizia tribunalului depuneți situațiile financiare la zi și veți salva firma de la dizolvare;
- dacă nu vă mai intereseaza sa activați pe această firmă lasați-o să o dizolve ORC-ul, însa atenție la declararea firmei de catre ANAF ca și inactiva fiscal, fapta se va înscrie în cazierul fiscal al firmei și al dvs. ca și administrator.
MENȚIONEZ CÃ:
Dizolvarea firmei in baza art.237 alin . (1) lit. b) se datorează faptului
ca societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
- în această situație ORC -ul poate solicita in instanță dizolvarea firmei (ceea ce a și făcut !)
- referitor la CAZIERUL FISCAL vezi OG 75/2001 - Cazierul fiscal si HG 31/2003- Normele de aplicare a OG 75/2001.
Dizolvare societate
oanalumi
Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)