avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comunicare de la Tribunal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comunicare de la Tribunal

Buna ziua! Azi am primit o comunicare din partea tribunalului prin care sunt instiintat ca administrator fiind la societatea pe care o conduc urmatoarele: In temeiul art.237 alin.1 lit.b din legea nr.31/1990, republicata cu modifivarile ulterioare Dispune dizolvarea Sc. Prezenta hotarare se inregistreaza in Registrul Comertului se comunica catre DGFP tulcea si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei,partea a 4-a pe cheltuiala reclamantei( Registrul Comertului) . Definitiva! Ce as putea face in continuare ? Sa merg la ei sau sa las lucrurule asa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:12, 21 Septembrie 2010
Depinde de ce doriți dvs.:
- daca doriți să mențineți firma în funcțiune contestați decizia tribunalului depuneți situațiile financiare la zi și veți salva firma de la dizolvare;
- dacă nu vă mai intereseaza sa activați pe această firmă lasați-o să o dizolve ORC-ul, însa atenție la declararea firmei de catre ANAF ca și inactiva fiscal, fapta se va înscrie în cazierul fiscal al firmei și al dvs. ca și administrator.

MENȚIONEZ CÃ:
Dizolvarea firmei in baza art.237 alin . (1) lit. b) se datorează faptului
ca societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
- în această situație ORC -ul poate solicita in instanță dizolvarea firmei (ceea ce a și făcut !)
- referitor la CAZIERUL FISCAL vezi OG 75/2001 - Cazierul fiscal si HG 31/2003- Normele de aplicare a OG 75/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)