ma numesc daniel sunt din giurgiu si as dori sa intreb si eu ceva pe acest forum . Inanul 1963 sau 1964 tata casatorit impreuna cu fratele sau casatorit au cumparat pe baza de contract vanzare cumparare o suprafata de teren de 800 mp .Ulterior in 1966au construit o casa dubla (in oglinda) fiecare cu cate 4 camere fix pe jumatatea terenului fara autorizatie de contruire .mentionez ca au primit la vremea respectiva amenda de la primarie .Din momentul acela 1966 fiecare au nr distinct la poarta ,fiecare are rol separat la impozite si taxe ,tata e cu impozitul la zi platit .Eu m am nascut in acea casa in 1969 .Tata s a hotarat sa imi faca acte pe casa .Ce cale mai scurta si putin mai costisitoare ar fi de urmat ?
Cea mai scurta si mai sigura cale este de a
incheia act de vanzare-cumparare la notar.
Daca tatal dvs va vrea sa locuiasca in continuare
va trebui sa incheiati un contract de vanzare-cumparare
cu rezerva uzufructului.
Mai intai atat tatal cat si unchiul dv. va trebui sa formuleze o cerere in instanta prin care sa se constate ca a dobandit dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra casei. Apoi la notar sau instanta sa solicite partajarea-iesirea din indiviziune si abia apoi sa va intocmeasca acte.