avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai sunt inca cativa membrii,trebuia trecuti in acte?, sau,cum ii trec,?am nevoie de registru?

am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai sunt inca cativa membrii,trebuia trecuti in acte?, sau,cum ii trec,?am nevoie de registru,de unde?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 24 Aprilie 2011
Faceti o mentiune pe care o depuneti la Judecatoria unde ati inregistrat ONG-ul, prin care sa aratati primirea noilor membri. E necesara o hotarare a ong-ului si act aditional autentificat la notar sau certificat de avocat./ De asemenea, depuneti buletinele noilor membri si cate un certificat fiscal al acestora.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
ma refer la membrii aderenti,scz,ca nu am specificat
adisan a scris:

... si act aditional autentificat la notar sau certificat de avocat./ De asemenea, depuneti buletinele noilor membri si cate un certificat fiscal al acestora.

Autentificarea este necesara doar daca exista aport in natura.
L 246/2005
„f) patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie;”
multumesc.,dar membrii aderenti dupa cererea de adeziune..ce pas mai trebuie facut ca sa fie totul in regula.?,mentionez ca se percepe o taxa de aderare,atasez o chitanta la cerere?..,trebuie un registru?..multumesc anticipat..
adisan a scris:

Faceti o mentiune pe care o depuneti la Judecatoria unde ati inregistrat ONG-ul, prin care sa aratati primirea noilor membri. E necesara o hotarare a ong-ului si act aditional autentificat la notar sau certificat de avocat./ De asemenea, depuneti buletinele noilor membri si cate un certificat fiscal al acestora.

Adica cum? Ori de cate ori vine sau pleaca un membru modificam statutul? Sa nu confundam membrii fondatori cu membrii aderenti.

Alte discuții în legătură

Ong poate primi membri noi asociati? andrei vacaru andrei vacaru Buna ziua, Sunt membru fondator/asociat al unei asociatii asa cum este ea prevazuta de oug 26/2000. In statutul asociatiei se face o clasificare a membrilor ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Prevederi statut andreidarius andreidarius 1.Este legal ca in statut sa se prevada ca viitorii membri ai asociatiei sa nu poata avea drept de vot la alegerea organelor de conducere, deci sa voteze acest ... (vezi toată discuția)