avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai sunt inca cativa membrii,trebuia trecuti in acte?, sau,cum ii trec,?am nevoie de registru?

am infintat un.o.n.g,(4 membrii fondatori).dar mai sunt inca cativa membrii,trebuia trecuti in acte?, sau,cum ii trec,?am nevoie de registru,de unde?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 24 Aprilie 2011
Toate persoane care se hotarasc ca impreuna sa infiinteze la un moment dat un ong sunt considerati membrii fondatori si sunt trecuti, cu datele lor de identificare, in tabelul care se depune la judecatorie.
Apoi orice persoana care doreste sa se alature si sa participe la activitatile ong-ului pot fi considerati membrii sustinatori cei care vor fi doar simplii voluntari sau membrii cu drept de vot pentru cei ce doresc sa plateasca o cotizatie, sa perticipe la luarea deciziilor in interiorul organizatiei, sa aleaga sau sa fie alesi in organele de conducere ale ong-ului.
Fiecare ong poate adopta un regulament intern prin care sa se stabilesca clar procedurile prin care doritorii pot deneni membrii sustinatori si membrii cu drept de vot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong poate primi membri noi asociati? andrei vacaru andrei vacaru Buna ziua, Sunt membru fondator/asociat al unei asociatii asa cum este ea prevazuta de oug 26/2000. In statutul asociatiei se face o clasificare a membrilor ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Prevederi statut andreidarius andreidarius 1.Este legal ca in statut sa se prevada ca viitorii membri ai asociatiei sa nu poata avea drept de vot la alegerea organelor de conducere, deci sa voteze acest ... (vezi toată discuția)