avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... carnet suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

carnet suspendat

Buna ziua,va rog mult sa-mi dati un sfat : acum aproximativ o saptamana si ceva am primit la domiciliul socrilor unde este masina sotului inmatriculata o instiintare de la politie (mentionez ca masina era cu siguranta condusa de catre mine), prin care mi se comunica ca este suspendat carnetul 120 de zile incepand cu data de 10.09.2010 data la care spun ei in instiintare ca s-au incalcat marcajele....probabil am depasit pe linie continua. In instiintare nu spune sa ma prezint sa predau carnetul, nu s-a cerut sa se comunice cine a condus masina, nu specifica nici ora (probabil exista foto), spune doar ca incepand cu data de 10.09.2010 data la care s-a savarsit contraventia carnetul este suspendat. Exista posibilitatea sa nu-l predau si pur si simplu sa nu conduc in perioada respectiva? Ma tem ca daca ma duc la pol. imi face proces verbal si imi da si amenda#-o. Oricum nu as fi predat carnetul meu, l-as fi dat pe al sotului pentru ca eu am nevoie de masina. Ma intreb de ce sunt totusi 120 zile pentru ca la nerespectarea marcajelor se suspenda 30 de zile. Stiu ca se majoreaza cu 30 in cazul in care in 6 luni se suspenda pentru a doua oara, ceea ce e cazul sotului meu, ar fi atunci vorba de 60 de zile. Va rog un sfat, nu as vrea sa merg la pol.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:06, 26 Septembrie 2010
In primul rand trebuie vazute contraventiile care vi se retin in sarcina.
Conform art.118 al.4 din OUG nr.195/2002,nepredarea carnetului de conducere in termen de 15 zile de la comunicare,atrage dupa sine prelungirea duratei de suspendare a carnetului cu inca 30 de zile.
Deci sunteti obligata sa mergeti la politie pentru a afla contraventiile savarsite si pentru a preda carnetul.
Conducerea cu permisul suspendat este fapta penala si atrage sanctiunea cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Aveti curaj si asumati-va faptele,daca sunteti destul de matura !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)