avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu prenatal

Buna ziua,
Sunt in prenatal si am rugamintea sa imi spuneti si mie pentru un salariu net de 1000 ron, care sunt procentele care mi se opresc la stat (aferente concediului prenatal) )si cat mi se cuvine sa iau in mana?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: bolba alina , utilizator 10:25, 28 Septembrie 2010
precizez ca salariul este acelasi pe ultimele 6 luni
Plata ptr. concediu prenatal este de 85 % din media veniturilor brute realizare in ultimile 6 luni , deci spuneti care este sal. lunar brut si apoi vi se va face un calcul privind suma neta ce vi se cuvine in per. de prenatal (inclusiv ce sume vi se vor retine).
imi cer scuze m-am exprimat gresit...salariul brut pe ultimele 6 luni este de 1000 lei (pt. 8 h/zi)
se face o medie zilnica, ca raport intre 6*1000 si numarul de zile lucratoare din ultimele 6 luni ( in cazul in care ai lucrat tot timpul) iar acea medie se inmulteste cu 0,85 si apoi cu numarul de zile lucratoare ale concediului prenatal. se va retine doar contributia de la asigurarile sociale ( 10,5% din 600 lei), restul va fi rest de plata.
ca observatie, sa stii ca in fiecare luna vei avea un alt rest de plata, in functie de cate zile lucratoare sunt in luna pentru care ai concediul prenatal.
de ex. 6 luni * 1000 lei = 6000 lei
numar zile de stagiu in ultimele 6 luni 130 zile ( martie - august)
media zilnica 6000/130=46,1538
indemnizatie zilnica 46,1538 * 0,85 = 39,2307

indemnizatie bruta in luna septembrie 39,2307* 22 zile = 863 lei din care se scade 63 lei ( 10,5% contributie la a.s.) rest de plata 800 lei
indemnizatie bruta octombrie 39,2307 * 21 zile = 824 lei din care se scade 63 lei rest de plata 761 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal se calculeaza din banii care ii iau in mana sau din salariul trecut pe contract? Andreea Bejenaru Andreea Bejenaru Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a si as vrea sa intru in concediu prenatal dar spre surprinderea mea desi am un salar de 1940 lei pe contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei in concediul prenatal Anaaaaa Anaaaaa Buna ziua. Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta. La data de 01.06.2015 voi intra in concediul prenatal si as dori sa aflu cam la ce suma sa ma astept ca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate roxanne_87 roxanne_87 Buna, As vrea sa stiu daca metoda mea de calcul a indemnizatiei de maternitate este corecta. Sunt insarcinata in 24 sapt, data probabila a nasterii este ... (vezi toată discuția)