avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si recunoastere copil

Buna ziua, am tot intrat pe acest forum si am pus aceeasi intrebare sub mai multe forme, o intrebare mai delicata as dori sa stiu si eu cum ar trebui actionat cap coada si care ar fi cea mai buna varianta, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu care este maritata, insa sotul acesteia a recunoscut copilul, l-a trecut pe numele lui. Tatal biologic al copilului nu vrea sa stie nimic de acest copil si nu are absolut nicio pretentie. Prietena mea doreste sa divorteze , insa sotul acesteia nici nu vrea sa auda de asa ceva si nici nu doreste sa renunte la drepturile asupra copilului. de asemenea aceasta prietena a mea doreste sa se recasatoreasca si ca viitorul ei sot sa ia copilul pe numele lui. care este procedura legala, care sunt pasii care trebuiesc urmati si daca sotul acesteia nu e de acord este o piedica reala? daca se reuseste intr-un final sa se adopte copilul de viitorul sot, tatal biologic mai poate avea pretentii in viitor sa recunoasca copilul? dar in prezent? mai pe scurt cum poate viitorul sot sa treaca copilul pe numele lui, avand in vedere cele scrise mai sus. Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: oprea_rodica68 , utilizator 11:39, 22 Septembrie 2010
Dupa cate inteleg copilul nu poarta numele tatalui biologic,deci acesta nu are nici un drept asupra lui daca nu l-a recunoscut ca fiind copilul lui,deci drepturile de tata le detine actualul sot al prietenii dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)
Tatal biologic asboss28 asboss28 daca un copil a fost conceput in timpul casatoriei de catre femeie cu un alt barbat, care l-a si recunoscut, tatal biologic poate sa isi recunoasca copilul ... (vezi toată discuția)