avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal biologic

daca un copil a fost conceput in timpul casatoriei de catre femeie cu un alt barbat, care l-a si recunoscut, tatal biologic poate sa isi recunoasca copilul daca doreste asta?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 11:50, 15 Septembrie 2010
buna ziua.
da poate sa faca acest lucru, dar doar pe cale de instanta.
si daca mama copilului divorteaza de actualul sot si se recasatoreste si copilul va fi pe numele viitorului sot, tatal biologic tot mai poate face acest lucru pe cale de instanta?
buna ziua.
mama poate avea cati soti doreste.
tatal copilului este unul singur.
d-voastra sau sotul actual al d-voastra ( tatal din certificat ), introduceti o actiune de tagada paternitatii si-l folositi ca martor pe tatal biologic; ulterior, tatal biologic recunoaste copilul printr-o declaratie autentica in fata notarului si va prezentati apoi cu toate aceste acte la starea civila.
avocat Cristina Popescu
ioana_cristea a scris:

buna ziua.
mama poate avea cati soti doreste.
tatal copilului este unul singur.

Femeile sunt scutite de ...bigamie?
apoi eu stiu ca potrivit Codului penal islamic adulterul se pedepseste cu lapidarea. Barbatii supusi pedepsei trebuie sa fie ingropati pina la briu. In schimb, femeia trebuie ingropata pina la git, pentru a nu fi lovita peste sini. Alta prescriptie: pietrele trebuie sa fie de o marime potrivita: nici prea mari, nici prea mici, pentru ca moartea sa fie treptata si agonia sa dureze! In sfirsit, daca vinovatul reuseste sa scape din groapa si sa fuga, este iertat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu mama insarcinata CristianaPop2 CristianaPop2 Buna ziua, am o intrebare va rog. Sotul si sotia divorteaza la notar, moment in care sotia este insarcinata cu un alt partener (aceasta fiind despartita in ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)