avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu mama insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu mama insarcinata

Buna ziua, am o intrebare va rog.
Sotul si sotia divorteaza la notar, moment in care sotia este insarcinata cu un alt partener (aceasta fiind despartita in fapt de primul sot de ani de zile).
Dupa finalizarea divortului la notar, ea se recasatoreste cu actualul partener (si tatal biologic al copilului). In acel moment, ea are 3-4 luni de sarcina.
La starea civila, fiind intr-o noua casatorie, mama poate declara copilul sub numele tatalui biologic (al noului sot)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:15, 26 Iunie 2023
puteti incerca la nastere sa il inregostrati ca si copil din actuala casatorie.
Nu caci vor calcula data conceptiei copilului care se situeaza inaintea actualei caatorii si mai ales pe timpul casatoriei anterioare. Moment la care vor aplica prezumtia legala ca fostul sot al mamei este tatal copilului. Legea le impune asta, nu au cum sa considere altfel.

Copilul va avea in certificat numele fostului sot al mamei, fiind necesar proces de tagada a paternitatii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)