avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare fise medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare fise medicale

Buna ziua,
Daca eu doresc schimbarea medicului de familie exista cumva vre-o prevedere legala care nu le permite medicilor de familie sa nu imi elibereze fisa mea medicala, ci sa o pastreze urmatorii 5 ani, iar mie sa imi dea doar o adeverinta in care este scris ca nu mai figurez in baza lor de date?
In momentul in care am intrebat de ce nu imi primesc fisa inapoi pentru a ma putea inscrie la alt doctor am primit raspunsul ca asa este legea si ca ei trebuie sa imi pastreze fisa 5 ani.
Dar cum poate sa imi afle istoricul si problemele medicale noul meu doctor?
Nu stiu daca este legal ceea ce a facut doctorul sau nu?Sau ce pot sa fac pentru recuperarea fisei.
Multumesc
Anca Grigorescu
Cel mai recent răspuns: a.grigorescu , utilizator 13:25, 22 Septembrie 2010
Buna ziua,

nu stiu cat e de legal sau nu ceea ce ti-a spus medicul de familie.
Si eu am schimbat medicul de familie al copilasului meu, intradevar nu am primit fisa medicala in original a lui, dar am primit o copie xerox pe care am dus-o actualului medic de familie (deci nu doar o adeverinta, ci intreaga fisa medicala in copie xerox).
Exact asa m-am gandit si eu.Mi s-a spus ca daca chiar vreau sa merg sa imi fac o copie.
Intrebarea era din motivul ca raspunsul a venit "asa zice legea".Iar eu ma intrebam, daca eu vreau sa emigrez cu familia mea cum fac?sau plec din oras?Cum va stii doctorul de acolo ca printre copiile mele nu lipseste ceva, sau ca sunt autentice sau na ... De ce sunt obligati doctorii sa pastreze fisele medicale ale pacentiilor in original 5 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale alina81 alina81 Buna ziua, In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva. as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Copie fisa medicala pacient medic familie adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua;pacientul are dreptul sa obtina copie xerox dupa fisa medicala sau doar sa o vada,in prezenta medicului de fam?si in acest din urma caz,poate sa-si ... (vezi toată discuția)