avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CIC insarcinata si am fost anuntata ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CIC insarcinata si am fost anuntata ca voi primi preaviz

Buna Ziua sunt insarcinata in 10 saptamani , in data de 8.10.2010 ar trebui sa reincep serviciul ( fetita implineste 2 ani).Am luat legatura cu departamentul de resurse umane sa ii anunt de starea mea( am cerut si numar de inregistrare) si am fost anuntata ca postul meu a fost desfintat si ca in data de 8.10 cand voi merge la servici voi primi preavizul.Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: adriana_gianina , utilizator 08:28, 23 Septembrie 2010
in acest caz nu prea aveti ce face desfiintandu se postul dumneavoastra.Ar trebui sa va comunice preavizul si sa va plateasca minim un salariu compensatoriu daca in contr. colectiv (daca el exista) nu este prevazut mai mult.
Pot sa imi iau concedii medicale pana la 32 de saptamani si apoi sa intru in concediu prenatal si apoi postnatal?
concediile intrerup preavizul .Aveti grija sa le comunicati si sa le inregistreze.
Daca daca eu nu primesc preavizul, intru in concediu medical din prima zi de servici pana in ultima, ce se intampla?
avand in vedere ca postul dvs se desfiinteaza nu aveti de ales intre a "accepta" sau nu preavizul,angajatorul vi-l va comunica recomandat si oricum va vor inceta contractul de munca indiferent daca acceptati sau nu.
Daca le comunicati C.Medicale acestea suspenda preavizul si nu vi se poate inceta contractul.Termenul de preaviz va curge din nou la revenirea la munca din concedii.Daca din Conced medical intrati direct in CIC,iarasi se suspenda contractul deci sunteti ok.

Alte discuții în legătură

Daca mama intra din cic1 direct in prenatal, tatal mai poate bebeficia de luna obligatorie de concediu paternal? AM13 AM13 Buna ziua, Am si eu o intrebare despre concediul obligatoriu de 1 luna a celuilalt parinte, a sotului meu, daca imi puteti raspunde va rog frumos. Am ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru firma-angajata insarcinata in 27 saptamani schazi schazi Buna ziua, Numelel meu este Liliana,lucrez de aproape 3 ani la o Companie ,sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamni >Va rog frumos sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic adriana_gianina adriana_gianina Buna Ziua, am si eu o intrebare.Momentan sunt in CIC pana la 07.10.2010 dar am vrut sa ma reintorc la servici mai repede.Dupa multe cercetari mail-uri trimise ... (vezi toată discuția)