Buna Ziua sunt insarcinata in 10 saptamani , in data de 8.10.2010 ar trebui sa reincep serviciul ( fetita implineste 2 ani).Am luat legatura cu departamentul de resurse umane sa ii anunt de starea mea( am cerut si numar de inregistrare) si am fost anuntata ca postul meu a fost desfintat si ca in data de 8.10 cand voi merge la servici voi primi preavizul.Ce este de facut?
in acest caz nu prea aveti ce face desfiintandu se postul dumneavoastra.Ar trebui sa va comunice preavizul si sa va plateasca minim un salariu compensatoriu daca in contr. colectiv (daca el exista) nu este prevazut mai mult.
avand in vedere ca postul dvs se desfiinteaza nu aveti de ales intre a "accepta" sau nu preavizul,angajatorul vi-l va comunica recomandat si oricum va vor inceta contractul de munca indiferent daca acceptati sau nu.
Daca le comunicati C.Medicale acestea suspenda preavizul si nu vi se poate inceta contractul.Termenul de preaviz va curge din nou la revenirea la munca din concedii.Daca din Conced medical intrati direct in CIC,iarasi se suspenda contractul deci sunteti ok.