avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere punct de lucru firma-angajata insarcinata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere punct de lucru firma-angajata insarcinata in 27 saptamani

Buna ziua,

Numelel meu este Liliana,lucrez de aproape 3 ani la o Companie ,sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamni >Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la nelamurirea mea de mai jos.
Saptamana trecuta am fost anuntati ca punctul de lucru unde lucrez se va inchide ( in tara sunt ff multe puncte de lucru-350 salariati #-o) ,am primit o oferta "Inchiderea contractului de munca cu acordul partilor ce presupune: 5 salarii compensatorii,indemnizatia de somaj pe 9 luni,cei care nu semneaza la 1 martie o sa fie dati afara si bagati in somaj.Intrebarea mea este :Eu momentan sunt in concediu medical pana pe 03.02.2010,pe 24 feb 2010 ar trb sa intru in prenatal ,daca nu semnez oferta ma pot da afara ? Tin sa mentionez ca ,Compania nu o sa intre in faliment . Va multumesc din suflet :).. astept cu nerbdare un raspuns !!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 11 Iunie 2012
Buna ziua!

Consider ca nu puteti semna incetarea cu acordul partilor. Trebuie sa aveti lucrate 12 luni inaintea nasterii copilului pentru a putea bebeficia de indemnizatie. Cred ca daca inchide punctul de lucru poate sa va transfere pe alt punctde lucru pentru a va plati concediul medical de 126 de zile (pre si post natal). Daca nu se doreste acest lucru, daca dvs sunteti in concediu medical contractul dvs de munca este suspendat, nu poate sa va dea preavizul si nici sa va concedieze.
Dicutati cu angajatorul.
Consider ca nu este bine sa semnati incetarea CIM cu acordul partilor.
Va multumesc frumos pt raspuns!
Nu intentionez sa semnez incetarea CIM cu acordul partilor,vreau sa pot beneficia de concediu pre si post natal ,...apoi de ICC pe 2 ani.Asa cum am spus mai sus,am concediu medical pana azi (03.02.2010),de maine ar trb sa merg la serviciu pana pe 24 .02.2010 cand pot intra in prenatal.,ar fii mai bine dc imi prelungesc concediu medical pana pe 24 cand pot intra in prenatal sau sa merg de maine la serviciu pana pe 24?
Parerea mea este ca ar trebui prelungit concediul. Asa nu puteti fi concediata. Oricum, in cazul concedierilor cu art 65 aliniatul 1 (din motive neimputabile salariatului) exista obligativitatea din bartea angajatorului de a acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare. Va recomand sa va asigurati de faptul ca au primit certificatele de concediu medical de la dumneavoastra.
Multumesc frumos !!!
O zi frumoasa!!!
Sper sa va fie de ajutor.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru concediul prenatal suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - desfacere contract munca gabrielaando gabrielaando Buna ziua, lucrez de 15 ani, fara intrerupere pe cartea de munca. De 1 an si 3luni lucrez la o firma care, de curand a intrat in procedura de ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal crisstyle crisstyle Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)