avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere punct de lucru firma-angajata insarcinata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere punct de lucru firma-angajata insarcinata in 27 saptamani

Buna ziua,

Numelel meu este Liliana,lucrez de aproape 3 ani la o Companie ,sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamni >Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la nelamurirea mea de mai jos.
Saptamana trecuta am fost anuntati ca punctul de lucru unde lucrez se va inchide ( in tara sunt ff multe puncte de lucru-350 salariati #-o) ,am primit o oferta "Inchiderea contractului de munca cu acordul partilor ce presupune: 5 salarii compensatorii,indemnizatia de somaj pe 9 luni,cei care nu semneaza la 1 martie o sa fie dati afara si bagati in somaj.Intrebarea mea este :Eu momentan sunt in concediu medical pana pe 03.02.2010,pe 24 feb 2010 ar trb sa intru in prenatal ,daca nu semnez oferta ma pot da afara ? Tin sa mentionez ca ,Compania nu o sa intre in faliment . Va multumesc din suflet :).. astept cu nerbdare un raspuns !!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 11 Iunie 2012
Buna ziua.
Sunt insarcinata in 36 de saptamani,momentan sunt in concediu prenatal.Firma la care sunt angajata tocmai a inchis punctul de lucru unde aveam eu contractul.dar mai are un alt punct de lucru aici in oras, firma fiind din alta localitate.Am fost chemata sa semnez niste acte,nu mi s-a spus despre ce este vorba.Vreau sa stiu daca ma poate afecta pe mine atat timp cat sunt in concediu prenatal.Mi se poate inceta contractul de munca ? sunt obligata sa semnez vreun act atat timp cat sunt in prenatal?
Ce fel de acte ati semnat ? .. aveti grija ca semnarea unui act fara sa stiti despre ce este vorba, poate duce la incetarea raportului de munca al dvs.
Nu am semnat nimic, doar o colega mi-a transmis sa vin pana la punctul de lucru sa semnez ceva.Doar ca nu stiu la ce sa ma astept si ce pot face ei in acest caz.Pot sa-mi desfaca contractul de munca daca au inchis punctul de lucru?
Da, se poate decide concedierea dvs daca punctul de lucru s-a inchis ... insa este discutabila decizia angajatorului , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru concediul prenatal suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - desfacere contract munca gabrielaando gabrielaando Buna ziua, lucrez de 15 ani, fara intrerupere pe cartea de munca. De 1 an si 3luni lucrez la o firma care, de curand a intrat in procedura de ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal crisstyle crisstyle Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)