avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj-prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj-prenatal

Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din luna decembrie atunci avand 4 luni de sarcina,in mai 2010 trb sa nasc.As vrea sa stiu cand pot intra in prenatal din somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:32, 18 Martie 2010
Cu 123 zile inainte de nastere per total data fiind situatia de fata!Dupa nastere este postnatalul de 2 ani!Nastere usoara!
Perioada pre si post natal este de 126 de zile. Intrati cu 84 de zile inaintea nasterii (luati o rezerva ca nu se stie) pentru a avea 42 de zile concediu de lauzie obligatoriu dupa nastere. Dupa perioada de lauzie puteti solicita CCC. Problema este sa fiti inca in somaj. Concediul medical suspenda perioada de somaj care se va relua dupa incetarea concediului medical, este o solutie de prelungire a somajului car v-ar ajuta.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in continuarea celor deja postate, apasati butonul "raspunde" si scrieti intrebarile dvs. Multumesc!

Gabriela Pintea

crisstyle a scris:
De catre cine este platit prenatalul ,dupa intreruperea indemnizatiei de somaj?
De catre cine este platit prenatalul ,dupa intreruperea indemnizatiei de somaj?
Se poate intra in prenatal la 8 luni de sarcina din somaj?
Cei de la AMOFM asa m-au informat.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)