avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la somaj?

Lucrez din feb.2005 la Politia Comunitara Calarasi , dar in perioada 01.03.2008 - 30.11.2009 am fost in concediu crestere copil, dupa care m-am intors la munca . Incepand cu data de 01.10.2010 m-i se va incheia contractul de munca datorita disponibilizarilor.Deci m-am intors la serviciu de doar 10 luni. Doresc sa stiu daca pot beneficia de somaj.Sunt disperat tinand cont ca nici sotia nu are de munca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 22 Septembrie 2010
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM cu art.65(1) din Codul muncii.
2. In adeverinta tip pentru somaj, cu veniturile pe 12 luni, pentru calculul indemnizaiei de somaj, se vor trece cele 10 luni lucrate dupa CCC si 2 luni de dinainte de intrarea in CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc iosifnagy iosifnagy Buna Seara! Sotia mea este in concediu de maternitate pana la sfarsitul lunii aprilie.De la fostul loc de munca i sa spus ca momentan nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)
Gravida, angajata cu contract de munca pe perioada determinata anda1103 anda1103 buna..situatia mea este urmatoarea: m-am angajat in data de 08 feb 2010 la o firma de transport cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni nestiind ... (vezi toată discuția)