avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare incadrare juridica

1. in 2008 s-a facut plangere la politie impotriva unui angajat sofer care a lasat camionul in curte dar si-a insusit obiecte(telefon, statie emisie, navigator de bord) si a folosit si cardul de motorina in interes propriu pt a alimenta alte camioane(exista inregistrare de la statia peco).
2. in august anul curent am primit ordonanta procurorului care spune ca datorita faptului ca exista dubii asupra cuantumului sumei se poate aprecia ca fapta nu realizeaza in concret gradul de pericol social al infractiunii de delapidare si scopul pedepsei poate fi atins prin sanctionarea cu amenda administrativa.
3. am facut plangere la prim procuror care de aceasta data ne raspunde ca de fapt soferul nu are atributii de gestionar pentru a putea fi subiect activ la delapidare, iar operatiunile cu cardul sunt excluse laturii obiective ale infractiunii .
4. in acest stadiu putem solicita schimbarea incadrarii juridice eventual in furt?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:06, 22 Septembrie 2010
Depuneti plangere impotriva ordonantei primului procuror-daca sunteti in termen-la judecatoria pe langa care functioneaza parchetul si solicitati schimbarea incadrarii pt motivele sustinute de dvs.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Furt combustibil auto cosmin123456 cosmin123456 Buna ziua . In urma cu cateva zile am luat proasta decizie de a ajuta un prieten la greu (mentionez ca eram ultima lui sansa pt a nu-si pierde casa) si am ... (vezi toată discuția)
Disjungere otto2007 otto2007 Buna ziua, E posibil ca organul de urmarire penala, intr-un dosar in care s-a inceput urmarirea penala pt doua persoane pt delapidare ( gestionari) sa propuna ... (vezi toată discuția)