avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general salariu contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

salariu contabil

domnul care ofera 200-300 mii lei uita ca probabil suma asta nu-i ajunge cand da o fuga in timpul programului la o intalnire importanta ( a se citi la o bere ca e stresat rau si trebuie sa se remonteze ) , ii sugerez sa renunte la o astfel de intalnire importanta si sa-si intocmeasca singur toate delcaratiile , asa isi face si o reducere importanta si are si garantia ca si-a intocmit foarte bine situatiile , si asa contabilii astia nu sunt buni decat sa puna piedici afacerilor patronilor ...
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 12 Septembrie 2004
Sunt de acord , dar greseala e tot a contabililor Daca ei nu pun pret pe munca lor atunci cine s-o faca. Toate preturile cresc, dar salarul contabililor scade. Patronii ( majoritatea )cauta contabili ieftini, care sa le duca si copii la gradinita.
Cand toti contabilii vor pretinde un minim rezonabil pentru ambele parti atunci vor creste si salariile
prostii! sa fim seriosi domnilor, exista contabili care au zeci de firme carora le tin contabilitatea in timpul lor "liber" fara sa dea statului nici macar un banut pentru asta, asa ca sa ceara 2 milioane pentru a intocmi contabilitatea unei firme mici e strigator la cer! In plus, nici nu se pune problema "transportului" pana la somaj, pensii, adm. fin., etc., SE DUCE ACOLO O SINGURA DATA PENTRU TOATE FIRMELE CARORA LE TINE CONTABILITATEA! pe ce lume traiti "tovarasilor"? si daca are sa zicem 20-30 de firme, pai faceti un calcul! 40-60 mil pe luna din care nu da statului nimic! si am calculat cu minimul minimorum, (2 mil de firma) ca poate sa aiba firme mai mari, cu profit, si atunci isi ridica si el pretul, ca de! ce naiba e asta?
Buna ! Situatia mea este identica cu a ta. Lucrez cu norma redusa. Se stabileste numarul de ore pe care il vei lucra zilnic (de ex 2 ore) Se inmulteste acest numar cu totalul zilelor lucratoare dintr-o luna de 30 zile. Totalul orelor se inmulteste cu 16.279,10 lei/oră (HG 1515 / 18.12.2003) si obti salariul brut lunar. Ex 22 zile x 2 ore x 16.279,10 lei/oră = 716.280,40 lei; dar cum se recomanda ca salriile sa fie rotunde...700.000lei. Sper ca ti-am dat o idee.
Am si eu o intrebare pt. "tovarasul" de mai sus: Este cumva unul dintre contabilii care incaseaza 40-60 mil/ luna de la 20-30 firme fara sa plateasca un leu la stat ( impozite) ? Prea le stie pe toate...... Din cate stiu eu profesia de contabil este una liberala, iar contabilii ( cei care lucreaza legal cf legislatiei CECCAR) lucreaza ca persoane fizice autorizate (PFA) cu contract de prestari servicii, in baza caruia lunar emit facturi pt prestatiile efectuate (evidenta contabila). In plus fata de impozitul pe venitul global, ei au de platit o serie de taxe profesonale, cursuri de specializare, asigurari de tot felul,
Asa ca nu ii bagati in discutie pe contabilii care lucreaza corec
"Tovarasul de mai sus cred ca nu are nici o legatura cu meseria de contabil.Realizati "tovarase" ce inseamna conducerea evidentei contabile pentru o firma?!
Din experienta mea , consider ca pentru un singur om si 5 firme sunt prea mult.Daca luam in calcul faptul s-ar putea ca pentru aceasta suma fabuloasa (2 mil.lei) sa-i fie impusa si evidenta primara ,atunci, contabilul respectiv ar trebui sa fie SUPERMAN.
Daca nu stiti, nu va dati cu parerea aiurea.

Alte discuții în legătură

Desfacerea cartii de munca cu litera " i " bassu86 bassu86 Am si eu o problema. Prietena mea lucreaza la un magazin cu articole de imbracaminte. Magazinul se afla in complezul Orizont 3000 ( Brasov) iar depozitul se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu salarul windwolf35 windwolf35 unii sunt de parere ca este legal iar altii nu sa se acorde avans salar pe dispozitie de plata de la casierie...parerea ca este legal o are si un jurist de la ... (vezi toată discuția)
Nu mi se platesc orele de noapte!! ktoni2009 ktoni2009 buna. daca cineva poate sa imi raspunda la niste intrebarii???sunt agent de paza la un patron in tg-mures lucrez numai de noapte de la ... (vezi toată discuția)