avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buletin calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buletin calcul pensie

Am primit buletinul de calcul al pensiei si am niste nelamuriri. Din acesta nu rezulta clar daca mi-au fost incluse in calcul toate sporurile si sumele contributive.

In fisa cu datele privitoare la activitatea in munca, pentru perioada de dupa aprilie 1992, pentru care am depus adeverinta cu sporurile, sunt mentinate urmatoarele:

Suma contributiva: 22074 (exact cea inscrisa si in cartea de munca), procent vechime 9% si PS 3%. Dar alaturi de coloanele unde sunt mentionate procentele, mai este cate o coloana intitulata Suma, unde este trecut 0 peste tot. Aici nu ar fi trebuit sa apara suma reprezentand calcularea procentului respectiv? Daca apare 0, inseamna ca aceste sume nu au fost introduse in calcul?

Pentru o alta perioada, am avut somaj si concomitent declaratie de asigurare, pe baza careia am platit lunar contributie la pensie pentru venituri din activitati independente. Pentru aceasta perioada, in aceeasi fisa, apare ca suma contributiva, pentru anul 2008, de exemplu, in doua din luni doar suma pentru care m-am asigurat pe baza declaratiei, iar in celelalte luni doar somajul. Rezulta acelasi lucru: ca sumele respective nu au fost introduse in calcul.

Eu inteleg ca la suma contributiva din aceasta fisa, ar trebui sa apara toata suma reprezentand totalul venitului la care s-a calculat contributia? Pentru comparatie, m-am uitat la situatia pensiei sotului si am vazut ca la el sunt specificate sumele respective calculate in coloane distincte: salariul de baza, sporurile si apoi totalul rezultat din insumarea acestora.

Sau, un alt exemplu. Daca in cartea de munca scrie 39497+10160+13% spv, in fisa cu datele privitoare la activitatea in munca, la suma contributiva apare tot cea din cartea de munca, sporul este mentionat ca procent, dar fara nicio suma in dreptul lui, apoi la alte sporuri este trecuta suma de 10160 din cartea de munca. Eu ce sa inteleg de aici? Ce suma a intrat in calcul pentru pensie?

Cred ca in cazul meu este o greseala a operatorului. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Multumesc pentru orice lamuriri.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 10:13, 25 Septembrie 2010
Da, aveti dreptate. E de fapt logic.

Mii de multumiri si toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)
Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)