Suntem familie cu un singur urmas caruia i-am donat cu cativa ani in urma jumatate din apartamentul nostru motivat de conditionarea la acea vreme a iesirii din tara de existenta unei proprietati. Ulterior, donatarul s-a imbolnavit (psihic), a pierdut familia si serviciul si a revenit in locuinta noastra. Are o pensie de boala cu care dupa disparitia noastra (care nu poate fi foarte indepartata datorita varstei si sanatatii precare) nu va putea sa se intretina pe sine si locuinta. Dorim ca, in interesul bolnavului, sa avem posibilitatea de a-i asigura existenta in viitor cedand proprietatea unei persoane fizice sau juridice care sa o ingrijeasca.
Va rugam sa ne sfatuiti ce se poate face in sensul celor de mai sus.
Multumim.
Solutii s-ar gasi, dar ar trebui discutata in amanunt problema. De exemplu: cat este de bolnav, daca se poate pune sub interdictie etc.
Nu prea este simplu.
donatarul presupun ca are un curator, daca e bolnav psihic; acesta poate face anumite acte ptr. bolnav, inclusiv, de exemplu, de a-i inchiria imobilul, contra cost, ptr. ca acesta sa obtina venituri cu care sa se intretina.
avocat Cristina Popescu
Si eu sunt de parere ca cea mai buna varianta ar fi cea cu inchirierea.
Cu revocarea donatiei trebuie studiata problema cu mare atentie deoarece la o prima vedere nu par sa existe sanse.
Fara o analiza a actului de donatie nu cred ca se poate raspunde la intrebarea privitoare la revocarea donatiei.