avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazie deteriorata lipta de calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazie deteriorata lipta de calcan

Buna ziua,
locuiesc intr-o casa, iar pe latura din spate am calcan cu vecinul.
Vecinul are lipit de zidul casei mele 2 camere darimate si 2 magazii prapadite, care mai au doar jumatate de acoperis si foarte deteriorate.
In timpul iernii este extrem de frig pe latura aceea a casei, iar toata zapada si ploaia se scurge pe peretele meu.

Ce pot face in cazul asta?
Este obligatia vecinului de a-si ingriji de maghernitele?
Si cum sa-i pun problema, pt ca nu vreau sa ajungem la cearta.
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 00:12, 7 Noiembrie 2010
Chemati-l frumos la dvs. si aratatii pagubele provocate din cauza neglijentei lui si solicitatii sa isi rezolve cumva problema pt ca nu cred ca dansului i-ar conveni sa fie in situatia dvs. Daca ii un om civilizat va intelege si sunt sigur ca va incerca sa indrepte lucrurile altfel nu aveti cum sa ii pune-ti problema.El este obligat sa isi ingrijeasca tot cea ce ii pe proprietatea lui atata timp cat dauneaza celorlalti.
incercati sa discutati cu vecinul si puneti-i in vedere sa isi repare acele maghernite.in caz contrar, informati-l ca-l veti actiona in judecata.
Am vorbit cu vecinii si par niste oameni rezonabili.
Au zis ca vor face ceva si ca vor incerca sa acopere magaziile, dar ca sint mai multi proprietari in curte, ca indiviziune bla bla.
I-am spus ca as dori sa punem polistiren pe zidul respectiv, lucru cu care nu au mai fost de acord, ca de fapt luam din curtea lor, chiar si cu 5 cm.:O
Au dreptate?
s-ar putea sa aiba dreptate! ma intreb daca nu vor da in judecata vreo companie aeriana ca ii incalca proprietatea :magic:

p.s. n-am vazut c/v sau titlu de proprietate care sa contina volume ci suprafete.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator
Pai teoretic eu intru pe terenul lui cu polistirenul meu.
Stau la parter, deci chipurile ii iau din suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura stresenii marcelutza marcelutza Buna dimineata,am nevoie de un sfat,va rog: Am o magazie construita din caramida,a carui zid este si granita intre mine si vecinul din spate!Acoperisul este in ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei? adi__d adi__d Buna ziua Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)