avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic

Buna ziua,

Sper sa nu va fac sa plecati imediat ce ati citit titlul. problema mea e urmatoarea: sunt asociat la 2 societati: la una impreuna cu inca 2 colegi, la cealalta unic asociat. acum, cei doi vor sa iasa din firma. eu nu vreau sa dizolv firma (unul din motive ar fi procesul foarte indelungat), dar nu pot nici sa raman unic asociat pe aceasta. ce solutii am ? poate firma la care deja sunt unic asociat sa cumpere partile sociale ale celor 2 colegi?

Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:24, 4 Decembrie 2007
Da.
Sau partile sociale ale celorlati asociati pot fi cesionate si catre alte persoane , nu numai firmei la care sunteti asociat unic.
Nu, nu mai vreau asociati...
daca ziceti ca se poate ca firma sa cumpere partile lor sociale este perfect. dar in acel moment, toate datoriile/cheltuielile ... pot fi suportatea de "firma mama"?
solutia perfecta este cesionarea partilor sociale ale co asociatilor catre firma la care esti unic asociat cum spunea si colega de mai sus:))
Dar nu poti confunda patrimoniile societatilor. Fiecare cu patrimoniul ei. Si in plus nu avem o firma mama, pt ca nu e divizare:))
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Cel mult, societatile se pot imprumuta intre ele:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)
Divizare societate OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am un SRL cu 2 asociati unul detine 60 % si altul 40%. vreau sa fac divizarea in 2 societati noi , dar sa se imparta astfel, asociatul cu 60% ... (vezi toată discuția)
Proiect divizare firma florineacsu florineacsu Am mare nevoie de un model de proiect de divizare firma. Trebuie sa divid o firma care are in acest moment asociat unic. La firma mama vor fi 2 asociati (cel ... (vezi toată discuția)