avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silitã în timpul suspendãrii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silitã în timpul suspendãrii activitãții societãții?!

Buna ziua.
Am o dilemă ce poate o soluționez prin intermediul dvs.
Chestiune este :
O societate (SRL) poate fi urmărită silit pentru niste bunuri mobile ce aparțin societății, pe perioada cât SRL-ul are suspendată activitatea cu înregistrare la ONRC?
Dacă da, sau nu vă rog dați-mă un răspuns argumentat.
Menționez că executarea silită începuse anterior momentului suspendării activității societății.
Multumesc anticipat !

PS: cununosc binecunoscuta solutie contestatie la executare+ordonanta presedintiala, dar nu e avantajoasa că implică niste costuri mari ale cauțiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Cabinet de Avocatura Ispas Daniel, Avocat
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocatura Ispas Daniel , Avocat 17:10, 28 Septembrie 2010
imi pare rau ca nu va pot da un raspuns argumentat, dar nici nu cunosc o interdictie legala a executarii silite, in afara aceleia a suspendarii acesteia, printr-o hotarare judecatoreasca; parerea mea neargumentata, e adevarat, este ca se poate continua o executare silita si in perioada suspendarii activitatii unei firme.
avocat Cristina Popescu
Nu exista absolut nici un motiv i,n opinia mea, pentru suspendarea executarii silite in acest caz, prevederile suspendarii executarii sunt statuate de art.300 alin 3 Cod de proc. Civ:"Suspendarea la cerere a executarii hotararii poate fi acordata numai dupa depunerea unei cautiuni ce se va stabili, prin incheiere, cu ascultarea partilor in camera de consiliu, scop in care acestea vor fi citate in termen scurt, chiar inainte de primul termen de judecata, daca este cazul. Dispozitiile Art. 403 alin. 3 si 4 se aplica in mod corespunzator." si art 403 Cod de proc civArt. 403
"Pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta, in afara de cazul in care legea dispune altfel."
Suspendarea activitatii nu are cum sa atraga suspendarea executarii ea nefiind sinonima cu declararea insolventei ,mai mult in orice moment activitatea firmei poate fi reactivata pentru aceasta fiind necesara doar o cerere catre registrul comertului. Nu sunt convins dar s-ar putea ca creditorul substituindu-se in drepturi debitorului in virtutea titlului executoriu ar putea cere reactivarea firmei, asta daca s-ar considera ca suspendarea activitatii duce la imposibilitatea executarii silite.

Multumesc...tot așa rămâne!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita faniqastefan faniqastefan Buna ziua Am pe rol o contestatie impotriva unei executari silite. In contestatie a fost ceruta anularea executarii silite ca nelegala...., anularea formelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)