avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua
Am pe rol o contestatie impotriva unei executari silite. In contestatie a fost ceruta anularea executarii silite ca nelegala...., anularea formelor de executare...., si suspendarea executarii silite pana la solutionare.. Instanta mi-a pus in vedere sa platesc o cautiune pentru suspendarea executarii conf art.403 alin.1 CPC.
Ce se intampla daca nu o platesc?
Pot schimba cererea de suspendare in cerere de anulare (doar) care presupun ca nu implica cautiune?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:55, 30 Aprilie 2010
Buna ziua !
Art. 403 alin.(1) c.p.c. prevede ca " pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta, in afara de cazul in care legea dispune altfel". Se intelege ca aceasta cautiune trebuie depusa. daca nu o platiti, cererea dvs. nu va fi admisa.
Si cererea de anulare implica depunerea cautiunii, avand in vedere ca prevederile legii se refera la contestatia la executare.
Cu stima !
Depunerea cautiunii este necesara tocmai ca instanta sa se pronunte asupra suspendarii executarii silite.Daca renuntati la suspendarea executarii silite,pe cale de consecinta executarea silita va merge mai departe si efectul pe care il doriti nu se va mai produce, in sensul ca este posibil ca pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind contestatia formulata sa se incheie si executarea silita.Concluzie:este necesara suspendarea si plata cautiunii, tocmai pentru a bloca continuarea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã în timpul suspendãrii activitãții societãții?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna ziua. Am o dilemă ce poate o soluționez prin intermediul dvs. Chestiune este : O societate (SRL) poate fi urmărită silit pentru niste bunuri ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata judiciare la stat si persoane vatamate mateianu mateianu prin sentinta penala definiva trebuie sa platesc cheltuieli de judecata la stat in suma de2400 lei si cheltuieli de judecata la parti vatamate in suma ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)