buna seara. as aprecia mult daca as primi ajutorul dumneavoastra
vreau sa trec pe numele meu averea bunicului meu. casa la tzara + cateva 15ha de teren agricol + 6 ha de padure
bunicul meu este inca in viata. bunica este dededata de cativa ani. singurul mostenitor de drept al bunicului meu este tatal meu, care nu mai are alti frati. mentionez ca eu mai am un frate care nu este interesat de aceasta problema.
transferul de proprietate s-ar face cu acordul intregii familii, deci nu se pune problema unor litigii ulterioare.
de aceea va intreb care ar fi cea mai ieftina varianta: donatia? vanzare-cumparare fictiva? alte variante?
credeti ca ar fi mai bine sa astept succesiunea (naturala) si sa primesc averea de la tatal meu? bunicul are aproape 90 de ani... deci discutia, desi putin cinica, nu este foarte deplasata.
daca imi dati solutii ati putea sa le insotiti si de niste costuri (cu aproximatie)?
va multumesc anticipat!
Cred ca cel mai bun act este cel care reflecta realitatea : deci donatie - cu toate riscurile care le implica. Avantajul este ca la donatie nu veti plati impozit. Faptul ca aveti acum acordul familiei nu va ajuta dupa moartea bunicului.
Din cate am vazut in mesaj nu ati dezbatut succesiunea dupa bunica dumneavoastra. Nu a fost cumva casa si pe numele ei? Mostenitori dupa bunica sunt bunicul si tatal dumneavoastra, daca spuneti ca nu au avut si alti copii.
Costurile vi le estimeaza notarul.Problema este urmatoare sunteti casatorit ,doriti ca aceste bunuri sa intre si in patrimoniul sotiei?Daca intervine divortul atunci sotia dvs va detine 1/2 din bunurile acestea.Daca nu vor exista litigii pentru ce va grabiti ,costurile actului sunt apreciabile,aveti nevoie de cadastru ,altfel nu va poate instraina.Eu nu as face nimic,as folosi terenul cu ingaduinta bunicului.
Mostenire
Alexandru Terec
Bună seara. Tatăl meu a decedat în urma cu 4 ani. In satul natal al tatălui, a rămas o casa cu gradina care a aparținut bunicilor mei. Aceștia i-au ... (vezi toată discuția)